Fortuna

Datum Tijd Thuis Uit Einduitslag
19-04-2014 10:15 Fortuna Fc Twente

Fortuna,.. van debutant tot voorjaarskampioen 2014.

Fortuna – Fc Twente ​​6 – 1

Weet u het nog? Kunt u het zich nog herinneren? Zaterdag 11 januari van dit jaar? Negen verse, vrolijke en enthousiaste voetballertjes afkomstig van verschillende bestaande RKDVC-teams en zelfs van een speler van buiten af worden samengebracht in een kersvers team. Zij nemen deel in de A2 poule van het RKDVC-competitie-voetbal. Dit gezelschap wordt omgedoopt tot “Fortuna”. De spelers kenden elkaar toen nog maar net een paar dagen. Ja, zij lieten direct van zich horen door hun eerste openingswedstrijd met een zeer overtuigende uitslag te winnen. Iedereen was eerlijk gezegd stom verbaasd.. of liever gezegd.. verrast. Dat bleek het begin te zijn van een ongekend succes van dit bonte gezelschap. Ja, bont maakte ze het beslist. Het team trainde sportief én met veel lol. Wekelijks zag je deze pupillen groeien in elk opzicht. Op basis van hun karakteristieken, hun bijdrage aan het spel en de talenten die in eenieder schuil gaat, leidde dit tot het verkrijgen van de roemruchtige bijnaam voor elke Fortuna-speler. De ene na de andere pot voetbal – op slechts 1 uitzondering na- werd met een overwinning bekroond.

Hoe zou het deze “iconen” in hun laatste competitiewedstrijd verlopen? Het publiek was van heinde en verre toegestroomd en in een opperste feestelijke stemming. Tja, punten-technisch was Fortuna al kampioen, maar door deze partij ook succesvol af te ronden, dan zou dat iedere mogelijke twijfel beslist wegnemen.

Het fluitsignaal. Fortuna neemt de aftrap. Het spel wordt meteen goed breed gemaakt door Luca. Via de linkerkant speelt Seymen de bal strak en op snelheid aan op Jarco. Hij stapt behendig over de bal heen door eerst via een gepoogd “hakballetje” de bal verder naar voren te werken. Ter controle draait Jarco zich meteen om, om de bal verder te verlengen naar Amin. Klasse Jarco! Amin staat in een zodanige mooie positie en weet, na het passeren van een verdediger, de bal in de verre hoek te leggen.. bam! (1-0) in 2de minuut van de wedstrijd. Na deze snelle openingstreffer glundert elke speler en ook het publiek laat van zich horen. Een serenade van fluiten, toeters, bellen en gejoel galmt over het speelveld. De spanning is eraf. De “Fortuna-Glow” rolt zich uit over de grasmat. Rik beheerst de spelverdeling vanuit het middenveld tot in de puntjes. Hij passt de bal op maat op Romey en Amin. Romy weet als geen ander goed vrij én weg te lopen van haar tegenstander in tegenstelde richting van Amin. Hierdoor “rijt” zij het 16 metergebied van Twente wagenwijd open. De bal eenmaal “gekleefd” aan de voeten van Amin in combinatie zijn behendigheid is zo goed als zeker van succes verzekerd en.. bats! (2-0).

Maar ook Twente kan een goed voetballen hoor en zij breken regelmatig door het middenveld van Fortuna heen. Maar.. daar staat natuurlijk het degelijke vangnet van Ben en Tim. Als een bezemwagen op snelheid neemt Ben de rechterkant alle ballen over van de Twentse spitsen. Hij slingert vakkundig via de rechterflank met de bal aan z’n voeten naar voren en speelt professioneel de bal af aan de voorhoede. Hier staat Jarco, gretig en energiek als altijd, uitstekend aanvallend ondersteuning te bieden. Tim op zijn beurt is de rots in de branding, kort achter het middenveld en op de linkerflank. Naast het nodige loopwerk, sloopt en ontzenuwt hij de counteraanvallen van de Twentse middenvelders. Om vervolgens de ballen prima weg te werken naar voren. Rik in bal bezit. Hij passt de bal over vijf Twentse spelers heen, strak in de benen van Amin en boem! (3-0).

Mustafa straalt van oor tot oor als hij vanuit zijn kiepende positie in de eerste helft de ene treffer na de andere treffer op het scorebord ziet verschijnen. Hij heeft nog weinig gevaar gekend, zeg maar gerust geen. Opnieuw naar de middenstip. Het voetballend vermogen van Fortuna neemt met de minuut toe. Men dwingt goed de bal af; behoudt veel bal bezit; speelt goed over naar elkaar. Afijn, men weet elkaar te vinden. Goede opbouw via de linkerkant, diagonaal overgepasst naar de rechter voorhoedster Romy die, zojuist nog op een haar na, naast schoot in een “split-second” actie. Maar Luca staat ook vrij, beseft dat zelf op het juiste moment en tikt beheerst en overtuigend de vier-nul binnen. Geweldig Luca.. yeahhaaa! De muziekmegafoon “zingt” wederom van ..ole, ole, ole we are the champions… De strijdt gaat verder. Twente laat de moed niet in de schoenen zakken en knokt door. Een inworp op de speelhelft van Fortuna. Twente zet goed druk; er volgt een overtreding en hiervoor wordt gefloten. De spits van Twente hoort dit niet en werkt mooi af op goal. Maar ja, er was afgefloten, dus die telt niet. Fortuna is gewaarschuwd ook Twente heeft zeer zeker scorend vermogen, dus houdt speler nummer 3 in de gaten. Er volgt een corner voor Twente aan de linkerkant. Deze wordt goed genomen en belandt in het drukke 11 metergebied van Fortuna. En.. ja hoor “nr. 3” poeiert hem strak in de korte hoek,.. knap en.. onhoudbaar voor Mustafa (4-1).

Na de rust staat Jarco in de goal. Naast een goede keeper bewijst Mustafa dat hij ook zijn plaats waardig is in het middenveld. Hij pakt zijn tegenstander aan, weet frequent in balbezit te komen en te blijven. Goede balbeheersing Mustafa, finesse en doorzettingsvermogen.. nice! Seyman schuift en domineert zonder enige vrees over de gehele breedte van het veld. Hij kaapt de ballen voortdurend weg bij z’n tegenstander. Hij maakt meters vandaag; uitstekend man! Het blijft zeer druk voor de goal van Twente en een klutsbal belandt bij de topscoorder van Fortuna, en ..tikkie! (5-1). Vanuit een rechterhoekschop neemt Rik hem op zijn slof. Uit een soort gelijke corner werd zijn vorige poging zojuist nog uit de kruising gestompt door de goalie van Twente. Maar dan deze. Met veel balbeheersing en precisiewerk kanonneert Rik de bal, via een mooie boog over de keeper heen én dat zonder de lat te raken, in de goal.. subliem! (6-1). De scheidsrechter fluit af.. ze zijn het.. met wederom overtuigd en schitterend voetbal.. Fortuna voorjaarsKAMPIOENNNNNNNNNN!!! 2014.
Door: Marco van Gelder , 19-04-2014 00:00
Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven