FC Den Bosch

Datum Tijd Thuis Uit Einduitslag
27-09-2014 10:15 FC Den Bosch Willem II

Angstgegner verslagen door Den Bosch

Na de mooie overwinning van vorige week tegen Elshout kwam deze zaterdagmorgen de geduchte tegenstander Willem II (WSC) op bezoek; een team dat vorig seizoen nog een maatje te groot voor Den Bosch was gebleken. Maar met een goede voorbereiding in de benen waren onze jongens vol vertrouwen dat de klus geklaard kon worden en dat met deze angstgegner afgerekend kon worden.
Met een mooie opstelling en Rick in het doel werd direct na de aftrap het initiatief opgepikt door Den Bosch en kon de eerste aanval worden opgebouwd: Rens 1e uithaal op de keeper ging echter naast het doel. Den Bosch wist de druk goed op de waalwijkse verdediging te zetten en weer kwam het tot een doelpoging van Niels, helaas werd deze niet verzilverd.
De tegenstanders wisten tot nu toe nog niet tot een noemenswaardige aanval over te gaan en konden de volgende Bossche aanval met moeite tot corner verwerken. Deze werd goed genomen maar kon door een niet optimale organisatie voor het doel niet tot de openingstreffer leiden.
Op sommige momenten leken onze jongens toch nog iets te veel respect voor WII te hebben en kon door hen een doorbraak geforceerd worden. Laatste man Bastiaan liet zich echter niet zomaar passeren en maakte zijn naam als 'De Stofzuiger' meer dan waar door alle ballen mooi op te ruimen.
Het initiatief werd door Den Bosch weer overgenomen en na een voorzet van Niels liet Wessel de bal mooi lopen voor Nathan in de perfecte schietpositie: 1-0! Een mooi staaltje teamwork.
De wedstrijd begon nu te kantelen in 1-richtingsverkeer op het waalwijkse doel. Een bal die niet goed weggewerkt werd, werd doeltreffend afgepakt door Cas gevolgd door een uithaal op doel: 2-0!.
Ondanks een mindere organisatie in vergelijk met vorige wedstrijden ging Den Bosch nu helemaal voor een vroegtijdige beslissing in de match. De volgende aanval van Cas werd professioneel opgepikt door Max en met een mooi schot verdween de bal in de verre hoek: de 3-0 op het scorebord.
De rust bracht geen soelaas voor onze gasten want direct na het fluitsignaal was de aanval weer op het doel van WII gericht.
Een corner van Den Bosch werd totaal verkeerd ingeschat en verdween via een eigen speler in het waalwijkse doel, de stand hiermee brengende op 4-0.
De weinige keren dat onze gasten nog uit hun verdediging konden komen stuitten ze direct op onze verdedigers Rick en Peer of werd de bal uit het doel gehouden door Rens. Dat deze aanvallen voortkwamen uit beginnende vermoeidheid bij Den Bosch kon de pret niet deren, WII had er zeker ook last van en dus bleef de overhand van onze mannen intact. Een mooie rush van Nathan bracht de 5-0 op de borden en een 6e doelpunt werd door hinderen van de keeper afgekeurd.
De mannen hadden hun honger nog niet genoeg gestild, Wessel wilde zich ook nog laten gelden op de groene mat. Een keiharde uithaal zorgde voor de 6-0 en even later kon hij nogmaals alleen op de keeper af en nam hij de 7-0 op zijn slof.
Als kers op de taart mocht onze superspits ook nog via een voorzetje van Nathan een hattrick op zijn naam schrijven en de eindstand op 8-0 brengen.
In de roes van de overwinning op deze eeuwige tegenstander vonden onze jongens de penaltyreeks van ondergeschikt belang; de beloofde snoepzakken wachtten op hen in de kleedkamer.
Met deze belangrijke overwinning op zak ziet de toekomst in de competitie er rooskleurig uit; misschien gloort dit jaar het kampioenschap?
Door: Max van Leeuwen , 29-09-2014 00:00
Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven