FC Groningen

Datum Tijd Thuis Uit Einduitslag
25-10-2014 10:15 FC Groningen Willem II

FC Groningen - Willem II (1-1) 2-4

Vol goede moed begonnen we aan de wedstrijd, vandaag moesten we tegen de onderste, die bovendien nog niet gewonnen hadden dit jaar, we gingen dus zeker winnen, alleen met hoeveel was de vraag. In het voetbal werkt dat echter niet, dat bleek al heel snel in de wedstrijd. Willem II vocht voor iedere bal en kwam ieder duel als winnaar uit de bus. FC Groningen kwam nog wel op een 1-0 voorsprong door een goede goal van Leroy, maar toen dachten we al helemaal dat we er waren. Het was maar goed dat Noël ontzettend goed stond te keepen anders was het met de rust al 1-4 geweest. Net voor rust maakte Willem II al gelijk.
Deze waarschuwing was echter niet besteed aan FC Groningen. In de rust was er nog afgesproken dat wij de ballen van de tegenstander af zouden pakken, maar Willem II was veel slagvaardiger dan FC Groningen die een gezamenlijke snipperdag leken te hebben. Het werd 1-3 en toen het te laat was kregen de Groningers in de gaten dat er gewerkt moest worden. Een serie aanvallen volgde op het Willem II doel, waaruit nog één prachtige goal van Fabian viel, maar het bleek tevergeefs. De inhaalrace was te laat ingezet en toen de kopjes gingen hangen maakte Willem II nog snel een doelpunt, waardoor de eindstand van 2-4 op het scorebord kwam te staan. Laten we hopen dat deze wijze les een positieve uitwerking op de volgende wedstrijd zal hebben, want dan moeten we tegen Ajax.
De penalty’s dan, dat is een wedstrijd op zich en daarin stonden we bovenaan. Helaas voor Noël vlogen de Willem II penalty’s er bijna allemaal onhoudbaar in. In tegenstelling tot die van ons, de meeste penalty’s werden zelfs naast geschoten, waardoor we onze koppositie voor de penalty bokaal af moeten staan.
Volgende keer hopen we op een beetje geluk, maar de basis voor een overwinning zal toch echt gelegd moeten worden, door samen hééél hard te werken en de duels te winnen.
Door: Oscar Wientjens , 25-10-2014 00:00