Datum Tijd Thuis Uit Einduitslag
18-10-2014 10:15 FC Groningen De Graafschap

Knotsgekke thriller eindigt in gelijkspel

Op de zeer zonnige zaterdagochtend mochten de mannen van FC Groningen om 10.45 de wei in om te trachten de punten binnen de poorten van ‘sportpark aan de Duinweg‘ te behouden. Helaas waren Milan en Jasper niet van de partij, wat een flinke aderlating betekende.
Tegenstander was De Graafschap uit het naastgelegen plaatsje Elshout. Deze jongens uit Elshout waren ongetwijfeld op de vrijdagavond vroeger naar bed gegaan, want FC Groningen begon slap aan de wedstrijd. Te veel jongens van FC Groningen gingen in de aanval, wat resulteerde in gevaarlijke uitbraken van De Graafschap. Daar werd door De Graafschap twee maal door geprofiteerd door van afstand te schieten. Onhoudbaar voor Fabian rolde de bal in de hoeken. Tien minuten waren gespeeld en het stond 0-2. Hierna werd FC Groningen eindelijk wakker. De ene na de andere vloeiende aanval werd op de mat gelegd. Tobias stoomde door op rechts en gaf een afgemeten voorzet op Leroy, die hier wel raad mee wist. Gevolg 1-2. Maar FC Groningen wilde meer. Bij één van de volgende aanvallen stond Tobias zelf aan het eindstation van de aanval en ramde de bal achter de oren van de Elshoutse keeper. Ondertussen pakten de Groningse verdedigers Guus, Teun en Noël de ballen goed af van De Graafschap waardoor deze nauwelijks kansen meer creëerden. De sporadische keren dat ze er door kwamen werd de bal goed gepareerd door Fabian.
Na de rust ging FC Groningen verder met waar ze voor rust waren geëindigd. Yoran kwam in scoringspositie en die weet hier wel mee om te gaan. De achterstand was omgebogen naar een voorsprong; 3-2. Er werd door de mannen van FC Groningen al gedacht aan het beloofde frietje bij een overwinning. Hierdoor was de concentratie iets minder waar De Graafschap nog dankbaar gebruik van maakte. Wederom een afstandsschot werd FC Groningen fataal, waardoor de punten gedeeld moesten worden.
Met de penalty’s waren de mannen van FC Groningen te sterk voor De Graafschap door de ene na de andere bal in de hoek te schieten. Dit terwijl Fabian enkele ballen uit de goal wist te houden.
Mannen, volgende week komt hekkensluiter Willem II (WSC) op bezoek. Met deze inzet weten we zeker dat dit een driepunter wordt.