FC Den Bosch

Datum Tijd Thuis Uit Einduitslag
28-02-2015 10:15

Den Bosch neemt sportieve wraak op koploper

Na de toch wel duidelijke overwinning (7-2) van PSV (Elshout) van vorige week stond vanochtend de return op het programma: de mannen van Den Bosch mochten in een thuisduel nogmaals aantreden tegen de winnaar van vorig seizoen en huidige koploper PSV. Onze mannen hadden zich een week lang helemaal opgeladen voor dit duel en zinden op sportieve wraak. Dit werd direct na de aftrap al duidelijk want als tijgers begonnen onze jongens de verdediging van de bezoekers onder druk te zetten. Door een sterke opstelling en een duidelijke opdracht voor elke speler gegeven door Christiaan en Marco lukte het Den Bosch om PSV vleugellam te maken. Waar vooraf nog werd gevreesd door de aankondiging dat Elshouts sterkste speler weer deel uit zou maken van de selectie, bleek nu dat deze extra kracht niet het verschil kon maken. De spelers van Den Bosch wisten elkaar goed te vinden en op menig moment was er zelfs sprake van heuse combinaties.
De constante druk op het doel van PSV betaalde zich uit nadat, na een mooie diepte pass de bal bij Wessel kwam. Een blik op het doel leerde hem dat de keeper niet goed stond opgesteld en met een prachtige hoge bal werd de 1-0 op de borden genoteerd. Onze jongens kregen de smaak nu echt te pakken en het goede spel werd voortgezet. Onder luide aanmoedigingen van het publiek langs de kant werden de aanvallen ingezet. De enkele keren dat PSV op snelheid door de linies wist te breken, stond onze verdediging onder aanvoering van Bastiaan en Niels als een huis. Met goed storen en professioneel uitgevoerde slidings kon PSV geen potjes breken. En met sluitstuk Rick in het doel wist Den Bosch lang de 0 te houden. Al deze inspanningen eisten tegen het einde ban de 1e helft wel hun tol want door een 2-tal corners wist PSV op gelijke stand te komen: 2-2.
Tijdens de rust werd de inwendige mens verzorgd en werd nogmaals met Christiaan de speltactiek doorgenomen; countervoetbal met Niels, Nathan en Rick in de verdediging, Cas op doel. Den Bosch proefde dat er een sensatie in de lucht hing. Vol goede moed werd begonnen aan de 2e helft. Waar de mannen van PSV leunden op een enkele topper, werd door Den Bosch vertrouwd op het hele team. Met oog voor overzicht werd regelmatig na verovering van de bal de vrije man gevonden. Hierdoor kregen Rens en Wessel zeker 5 kansen om de voorsprong weer te nemen. In 2 gevallen was Rens koelbloedig genoeg om inderdaad de touwen te vinden; binnen enkele minuten stond Den Bosch op een 4-2 voorsprong. In de minuten hierna verslapte de aandacht heel even en PSV kon vrij snel de aansluitingstreffer noteren: 4-3. De draad werd echter door Den Bosch weer goed opgepakt en het goede spel werd onverschrokken voortgezet en vooralsnog kon PSV kon vooralsnog geen vuist maken tegen dit geweld. Terwijl het publiek al zenuwachtig op de klokken begon te kijken of het laatste fluitsignaal nog niet moest klinken, begon Den Bosch nu de tol voor alle arbeid te betalen. Door vermoeidheid sloeg de wedstrijd om en moest Den Bosch zich beperken tot verdedigen. Met gevaar voor lijf en leden werd het doel verdedigd. Zelfs Rick zijn hoofd moest het ontgelden en ten koste van een balafdruk on zijn wang en oor werd de bal van de doellijn gered. Lange tijd wisten de mannen dit vol te houden maar nadat de bal in een kluts belandde waren de verdedigers niet meer bij machte om de voorsprong vast te houden en werd de gelijkmaken ingeschoten. Dat de scheidsrechter dan net op het moment van een uitbraak van Rens moest affluiten was zeer spijtig want de beslissende goal zou de sensatie helemaal compleet gemaakt hebben. De vizieren voor de penalties hadden ook geleden onder alle inspanningen want ondanks een aantal fraaie treffers wist Den Bosch deze serie niet winnend af te sluiten. Dit kon de aanwezigen echter niet meer deren want onder luid applaus liepen onze mannen na een dik verdiend gelijk spel van het veld af.
De wedstrijdpremie werd dan ook in de kleedkamer in de vorm van een snoepzak aan elke speler uitbetaald.
Door: Max van Leeuwen , 28-02-2015 00:00