PEC Zwolle

Datum Tijd Thuis Uit Einduitslag
28-03-2015 09:00

FC Twente – PEC Zwolle 0-3, PEC geeft met goed voetbal Twente geen kans !

PEC Zwolle heeft deze zaterdag een dik verdiende overwinning op FC Twente behaald. In Waalwijk werd er met 0-3 gewonnen. In de eerste helft begon Che onder de lat, achterin hielden Magloire, Kasper en Sven K. (ook wel Bennie door zijn medespelers genoemd) de boel dicht.
Omdat Twente met minder aanvallers speelden schoven Magloire en Sven K. regelmatig door naar voren. Op het middelveld heerste Elham en Daphne, voorin moesten Finn en Sven B. voor de doelpunten zorgen. Direct vanaf de aftrap was het PEC dat de lakens uit deelde, de tegenstander werd direct onder druk gezet. Na 8 minuten speelde Elham met een knappe pass Daphne in, die wegdraaide van haar tegenstander en niet twijfelde. Met een fraai schot werd de keeper gepasseerd, 0-1 vooe PEC ! Door er kort op te zitten kwam Twente niet in balbezit, het veld werd door onze jongens goed breed gehouden, zo ontstonden er mooie aanvallen met zeer moet combinatiespel ! Complimenten jongens, wat spelen jullie goed na elkaar over ! Vlak voor de rust scoorde Sven B. uit een corner van Elham, 0-2, wat een lekkere ruststand ! Che ruilde in de rust van shirt met Daphne en kwam op het middenveld te spelen. Ook de 2de helft was het PEC dat domineerde, na een mooie aanval schoot eerst Magoire op goal, daarna Finn, bij het 3de schot was het wel raak, Sven B. haalde de trekker over, 0-3. Kasper en Sven K. verdedigde prima en hielden mooi de 0 achterin. Che en Elham pakte veel ballen op het middenveld af waardoor we veel in balbezit bleven. Het was een wonder dat de score niet verder uit liep, er volgde nog vele mogelijkheden, maar er zal elke keer wel een voet tussen en soms stond het vizier net niet op scherp.

Al met al een hele mooie en terechte overwinning, als we zo door voetballen gaan we zeker nog meer punten pakken ! De penalty’s werden helaas met 5-4 verloren, volgende keer beter.