DVC 3 op sensationele wijze naar volgende ronde

RKDVC 3
HVV'24 2
25-05-2015
3-2

Vandaag stond de tweede wedstrijd in het tweeluik tegen HVV'24 op het programma. Uit werd er met 2-1 verloren, daarom moest er vandaag met minimaal één doelpunt verschil worden gewonnen. De bekende CL- regel betreffende uitdoelpunten, geldt vandaag niet. De wedstrijd begon met een direct sterk HVV'24, zonder overigens echt gevaarlijk te worden domineerden zij het eerste kwartier. Gelukkig kwamen de mannen van DVC 3 daarna steeds beter in de wedstrijd, de duels werden gewonnen en de spitsen beter en beter bereikt. Tot grote mogelijkheden kwamen beide ploegen overigens niet. In de rust besprak DVC 3 om door te drukken en iets wat opportunistischer te gaan spelen. Dit resulteerde direct in de 1-0 via AvD. Hij viel in de rust in, houdt dit in gedachten...bij de rest van het verslag. HVV’24 liet het hier niet bij zitten, en kantelden de wedstrijd binnen tien minuten naar een 1-2 stand. Bij deze stand zou DVC 3 vakantie hebben. Met nog een kwartier op de klok was het AvD, die na een fout van de Zeelandse keeper de 2-2 maakte. DVC 3 wilde door en ging door. Nog geen 5 minuten later was het namelijk wederom AvD, die scoorde. 3-2!! DVC 3 zou hiermee de verlenging in mogen. Met nog 10 minuten op de klok en uiteindelijk een kleine 10 minuten blessuretijd, bleef de wedstrijd op en neer golven. Met twee ploegen, met een ijzeren wil en een tomeloze inzet. Hierin kwamen ook kansen, maar deze waren niet besteed aan beide ploegen. VERLENGING Nog 2 x 15min moesten beide ploegen alles geven om de volgende ronde nacompetitie te behalen. Hierin kreeg DVC 3 direct een reuze kans in de 1e minuut van de verlenging, deze was helaas niet besteed aan onze spits. Aan de andere kant kon HVV’24 direct door en scoorde de naar buitenspel ruikende 3-3. DVC 3 lag er weer uit! Maar kenmerkend voor de jongens, ze gaven ook niet op. Binnen de eerste helft van de verlenging werd allereerste de 4-3 gemaakt door AvD, na een goede counter. Vervolgens werd er een handsbal geconstateerd door de lijnsman en kon DVC 3, op de beslissende voorsprong van 5-3 komen. En ja hoor!! JK benutte de gegeven penalty feiloos en schoof het leer langs de keeper. Na elkaar nog eens opgepept te hebben in de rust van de verlenging, werd er ook tot en met de 120 minuut gevochten voor elke millimeter. Daardoor bleef de stand 5-3 en gaat DVC 3 door naar de volgende ronde in de nacompetitie. GEWELDIG!!

Komende zondag 31 mei 12.00 uur speelt RKDVC 3 allereerst thuis tegen LONGA 2. Komt het zien, komt het zien!