Eerste helft winnend afgesloten, Nu de tweede helft ook nog

RKDVC 3
LONGA 2
31-05-2015
1-0

Vandaag de eerste wedstrijd van de tweeluik tegen TSV Longa. Deze ploeg speelt tegen degradatie uit de eerste klasse. Dit is een ploeg die in de vorige ronde af wist te rekenen met RCD waar wij 2 wedstrijden erg veel moeite mee hadden. Hieruit konden we van te voren al opmaken dat Longa een aardige ploeg zou hebben.
Dit bleek ook wel de eerste periode van de wedstrijd. Longa had meer balbezit en had over het hele veld behendige spelers. Maar echt gevaarlijk konden de Tilburgers niet worden. De eerste helft speelde dan ook vooral af op het middenveld. Na een aftastend begin kon je wel merken dat DVC wat meer grip op de wedstrijd kreeg en wat meer druk kon zetten. Dit resulteerde voor de thee dan ook nog tot een grote kans voor DVC maar deze werd helaas niet benut. Ook wist Longa kort voor de pauze een kans om zeep te helpen. uit een corner werd een bal niet goed verwerkt waarna longa gelukkig voor dvc de bal hoog over schoot.
De tweede helft een heel ander beeld. DVC ging meer vooruit spelen en wist Longa snel onder druk te zetten. hierop volgde dus ook meer balbezit voor DVC. Het was uiteindelijk JV die de trekker over wist te halen. Opstomend vanuit achter kreeg hij de bal nam deze mee en twijfelde niet en schoot hem strak in de onderhoek. 1-0 voor de blauwe. Wat nu? doordrukken of de voorsprong consolideren. DVC probeerde het eerste. Maar links en rechts kwamen wat kleine pijntjes waardoor er wat wisselingen kwamen. Deze jongens pakte gelukkig hetzelfde spel op waardoor de 2-0 er toch misschien wel in zat. Maar DVC wist de score niet meer uit te bouwen. Achterin bleven ze hun taak goed invullen waardoor de 0 gehouden werd. Na enkele minuten blessuretijd vond de scheids het welletjes en kon DVC deze 1-0 vast op papier zetten.
Maar dit was pas de eerste 90 van de 180 minuten die gespeeld gaan worden.
Komende zondag zal de tweede wedstrijd van deze tweeluik gespeeld worden. DVC zal starten met een 1-0 voorsprong en probeert deze in Tilburg vast te houden of uit te breiden.
Graag doen wij dit onder toeziend oog van een groot aantal DVC supporters dus mocht je je zondag afvragen wat gaan we doen. Kom naar Tilburg om 12:00 voor een mooi en spannend potje voetbal