Ondanks goede inzet wordt de eerste wedstrijd verloren.

GRC-14 1
22-08-2015
1-2

Op deze zwoele zaterdagavond stond voor RKDVC 1 de eerste wedstrijd op het programma, waar het al ergens om ging. Het was een bekerwedstrijd, dus goed te gebruiken als oefenwedstrijd, maar je wil zo'n wedstrijd toch ook graag een goed resultaat neerzetten.
Zoals al gezegd het was warm en benauwd, dus geen ideale omstandigheden.
Het begin was voor GRC. In de 4e minuut braken zij al door onze verdediging en konden ternauwernood worden gestopt door Rick van Herpt. Het leverde hem wel een kaart op. Uit de vrije trap die hier het gevolg van was scoorde Lars Verwijst van GRC. O - 1 en dat was geen fijn begin. RKDVC pakte echter snel de draad weer op en dat resulteerde in enkele kansen in de 12e en 13e minuut. In de 19e minuut ontstond er een mooie kans voor Shakeb Ahon Zada na een hoop gerommel in het strafschopgebied van GRC. De bal ging er helaas niet in.
RKDVC bleef de bovenliggende partij en dat zorgde zowaar bijna voor een eigen doelpunt van GRC in de 28e minuut. Nog geen minuut later dan toch de gelijkmaker. Yannick van Zutphen scoorde na een scrimmage in het doelgebied. Kort daarna in de 32e minuut een kans voor Maarten van Wijlen, maar de keeper van GRC was op zijn hoede. Voor rust kregen ook Christiaan van de Velden en Koert Hordijk nog een kans, maar we gingen de rust in met een 1 - 1 stand.
Na de rust kwam Jordi Vennings in het veld voor Rick.
De eerste tien minuten van de tweede helft waren erg rustig. Pas na tien minuten in de tweede helft kwam er een kans voor Shakeb en een paar minuten later een grote kans voor Maurice Adegeest. Het was uiteindelijk GRC dat weer scoorde. In de 67e minuut maakte Jesse van Leeuwen van GRC de 1 - 2. In het laatste kwartier drong RKDVC aan. Maarten kreeg een kans, maar de grootste kansen waren misschien wel voor Remco van Hoesel die deze laatste minuten veelvuldig voorin te vinden was. Eerst kopte hij met een prachtige kopbal op de lat en kort daarna kopte hij rakelings over. Tenslotte nog een prachtig schot van Ray Kivits, maar een even goede redding van de keeper.

Opstelling:         Mike van de Laar, Rick van Herpt (Jordi Vennings 45ste), Nick van de Laar, Remco van Hoesel, Damian van Bijnen, Koert Hordijk, Jan Bullens (Maurice Adegeest 60ste), Yannick van Zutphen, Maarten van Wijlen, Christiaan van de Velden en Shakeb Ahon Zada (Ray Kivits 75ste)

Score verloop:   0 – 1 Lars Verwijst 6de minuut
                        1 – 1 Yannick van Zutphen 29ste minuut
                        1 – 2 Jesse van Leeuwen 67ste minuut

Toeschouwers:   150