Taxandria 1
RKDVC 2
25-08-2015
2-4

De tweede tegenstander in het bekertoernooi was Taxandria 1 in Oisterwijk. Taxandria, een bekende tegenstander in de tweede klasse van RKDVC 1. In het vorige seizoen moest het eerste team tweemaal haar meerdere erkennen in de Oisterwijkers. Nu was het de taak van het tweede team om de historie weg te vegen. Dat deed het team ook bijzonder goed. In het eerste kwartier speelden beide teams een gelijk opgaande strijd. Daarna nam RKDVC het heft steeds meer in eigen handen. Dit leidde al in de 19de minuut tot de eerste treffer. Aan de treffer ging een prachtige aanval vooraf. Sven Pullens combineerde met Guus Berens zodanig dat Guus de bal panklaar kon leggen bij de tweede paal waar Joris Hendriks onhoudbaar kon uithalen, 0-1. Hierna nam RKDVC het spel nadrukkelijk in eigen hand. Er was eigenlijk maar een ploeg die het spel dicteerde. Slechts sporadisch kwam de gastheer voor het doel van DVC. Maar op die momenten stond het vizier van de spits van Taxandria bepaald niet scherp. Bij RKDVC was dit veel meer het geval. Uit een aanval kwam in de 29ste minuut bij Joris. Zonder te aarzelen haalde hij snoeihard uit en liet zo de Oisterwijkse doelman geheel kansloos, 0-2. Dat het voor rust nog 0-3 zou worden gaf een juiste weerspiegeling aan het veldspel. Nu was het Guus die op snelheid de bal in de diepte kreeg aangespeeld. Op het moment dat hij voor het doel kwam, verraste hij de doelman met een prachtige schuiver, 0-3.
Ook na rust lieten de mannen van trainer Mo Duzgun zien dat zij over grote kwaliteiten beschikken. Al direct na de aftrap was het opnieuw Joris die in kansrijke positie kwam. Opnieuw verschalkte hij de verdediging en doelman van de gastheer en schoot de beslissende vierde treffer binnen. Ook in het vervolg van de wedstrijd bleef RKDVC 2 de wedstrijd beheersen en creëerde enkel goede mogelijkheden. Gescoord werd er niet meer. Naar het einde van de wedstrijd lieten de Drunense jongen de teugels enigszins vieren. Maar ook toen kon de gastheer niet gevaarlijk worden. Tot de 79ste minuut was dit het geval. Op dat moment raakte Rick van Woerkom in de verdediging geblesseerd. Hierdoor was plots de organisatie in de verdediging zoek en profiteerde Taxandria, 1-4. RKDVC leek even geheel in de war. Vanaf de aftrap kon Taxandria de bal veroveren en binnen 30 seconden zelfs de 2-4 aantekenen.  Een minuut voor het eindsignaal liet Willem Luijk een opgelegde kans onbenut. Nadat Robin de bal op de vleugel kreeg aangespeeld bracht hij de bal op en legde op het juiste moment af op de aanvoerder, die een goed gespeelde wedstrijd kon bekronen met een treffer, echter hij schoot recht op de keeper. Waardoor een vijfde treffer uitbleef.
Doordat FC Engelen bij SVSSS wist te winnen staan alle vier de ploegen in deze poule gelijk in punten en doelsaldo. Om de poule winst binnen te halen zal zondag gewonnen moeten worden van FC Engelen 1. Deze wedstrijd zal om 14.30u gespeeld worden op ons sportpark.