D3 nog onwennig in 3e klasse

RKDVC D3
Woudrichem D1
03-10-2015
0-4

Scheidsrechter:   Driesprong, L.J.
Ook deze zaterdag stond er weer een wedstrijd op het programma tegen een team van over de Maas. Woudrichem was te gast in Drunen, en voor wie Woudrichem niet kent, hieronder een stukje historie.

Woudrichem is een oude vestingstad aan de Merwede in de provincie Noord-Brabant in het Land van Heusden en Altena, en hoofdplaats van de gelijknamige gemeente.
Woudrichem wordt door Brabanders ook wel Wourkum of Woerkem genoemd.
Er zijn meerdere verklaringen voor de oorsprong van de plaatsnaam Woudrichem. De eerste en meest waarschijnlijke uitleg stelt dat de plaatsnaam afkomstig is van wald en heim, en duidt op een bosrijke omgeving. Een tweede uitleg is dat ene Heer Waldrik een huis oprichtte aan de oever van de Waal.
Vanouds was de zoetwatervisserij (zalm, elft, fint) een belangrijke tak van bedrijvigheid. Niet alleen het wapen van Woudrichem, maar ook dat van het omringende Land van Altena draagt twee zalmen. Woudrichem staat ook bekent om zijn visserijdagen. Waar kennen we Woudrichem nog meer van, de aankomst van Pakjesboot 12, het bezoek van de koningin met Koninginnedag, scenes uit de film Oorlogswinter, en niet te vergeten de favoriete serie van Ben, Dokter Tinus.

Tijdens de bespreking kreeg iedereen de taak mee, vanaf de eerste minuut alert te zijn zodat we niet al na 5 minuten tegen een achterstand zouden aankijken en iedereen fel op de bal zodat Woudrichem niet de kans kreeg op te bouwen. Jongens er is vandaag gestreden en iedereen heeft zijn taak ook redelijk uitgevoerd, complimenten. Woudrichem was alleen veel scherper in de afwerking als wij. Ondanks de 0-4 nederlaag bied dit wel perspectief, voor de tegenstander van aankomende zaterdag Almkerk. Als er met deze inzet wordt gevoetbald dan komen de punten vanzelf, in deze 3e klasse.

Namens de gehele D3 wensen wij Bas beterschap die tijdens de wedstrijd zijn enkelbanden licht heeft gescheurd.

Ook is er goed nieuws uit de ziekenboeg, Luuk van Zwam zal waarschijnlijk weer 15 minuten gaan trainen en hoopt over enige tijd zijn rentree weer te maken.


 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven