SC Elshout 3
RKDVC 8
04-10-2015
2-5

Op de vroege zondagochtend werd iedereen om kwart voor 10 verwacht om met de bus naar het o zo mooie Elshout af te reizen. Een aantal buitenstaanders vroegen zich af van wie die bus toch in vredesnaam was.Iedereen was ingestapt, de chauf zat klaar en de muziek stond aan. Alle ingrediënten om naar de place to be te gaan. Eenmaal aangekomen bleek dat de shirtjes nog in Drunen lagen. Dit was ideaal, aangezien niemand een auto bij had. Maar hopen dat Kevin ons de shirtjes op tijd aan kon rijken. Dit was het geval, dus er kon gewoon gevoetbald worden. Er waren 2 debutanten aan de kant van RKDVC, Maurice en Rick. Het begin verliep enigszins wat stroef, van beide kanten. Totdat Cas het kanon aanwakkerde en volop op de lat schoot. RKDVC creëerde op dat moment meer kansen dan hun tegenstander. Rick besloot ook maar eens te schieten. Hij schoot de bal uit het stadion. Na een niet helemaal vlekkeloze aanval beland de bal bij Cas die de bal laag in de hoek schiet. Niet helemaal buiten het bereik van de keeper maar hij wist er zijn vingertoppen niet voldoende tegenaan te krijgen. Hierna laat Elshout ook wat van zich horen en proberen aanvalletjes op te zetten. Een aantal keer lukt dit goed maar echt gevaar voor het doel van onze held Patrick kwam het niet. Uit een tegenaanval kregen we een corner die door Nicky werd genomen, en werd afgerond door Michael. Eigenlijk uit het niets werd de bal vanuit Elshoutse kant vanaf 20 meter maar op doel gejast. Deze ging er warempel nog in ook. Misschien had Patrick deze goal wel kunnen voorkomen, de analytici van deze wedstrijd zijn hierover in conclaaf. Het spel van beide kanten was wat slordig. Cas kreeg de bal op rand 16 en hij ging aan de wandel, omspeelde wat tegenstanders en schoof de bal langs de keeper. Helaas werd de bal van de lijn gehaald met een sliding. Het spel opzich was niet heel goed, we kunnen veel beter. Wel was het kort voor rust Maurice die zijn 1e doelpunt in de hoofdmacht van van Damme, van der Aa en Csizmazia, maakte. Zo gingen we met 1-3 de rust in. Niks aan het handje, 1-3 voor en een leuke, sportieve wedstrijd. Meteen na rust wist de zojuist ingevallen Nick B. te scoren, met zijn eerste balcontact. 1-4. Het voetbal werd slordiger en Elshout probeerde hiervan te profiteren. Dit lukte ze ook nog toen de bal uit de kluts voor een Elshouts been kwam. 2-4. Het voetbal moest beter anders leiden we hier dalijk ook nog puntverlies, dit werd ook beter toen we gewoon rustig de bal rond gingen spelen. Tikkie terug, tikkie breed. Het spelletje is eigenlijk heel simpel. De wedstrijd werd rustig uitgespeeld door RKDVC, geen fouten en niks noemenswaardigs. Alleen dat Nick B. met zijn hoofd de bal terug legt op Cas, die laag en hard de 2-5 binnenschoot. De eerste 3 puntjes konden nadat er gedoucht was, er uitgezocht was wie er moet wassen en de eerste pilsjes werden geopend, ingelaaien worden en deze konden mee naar het toch nét iets mooiere Drunen. Het spel kon wel beter, de laatste 20 minuten waren goed. Maar al met al 3 punten rijker. De bus is en nadat alles was ingelaaien konden we vertrekken. Via een aantal omwegen gingen we eerst even onze spullen thuisbrengen bij degene die ze moet wassen. Daarna terug naar Elshout om een aantal tegenstanders op te halen, die met fiets en al de bus in gingen. Moet kunnen. Via de JUMBO waar bier ingeslagen werd die inmiddels op was, belandden we bij de Polonia voor een pitstop. De reis kon na ongeveer 10 minuutjes voortgezet worden richting RKDVC. Via Nieuwkuijk en 18 rondjes rotonde zijn we dan toch met inmiddels gerepareerde boxen en een werkende koelkast, aangekomen op het sportpark aan de Duinweg, waar Ajax-PSV al in vergevorderd stadium op het grote scherm in de kantine te bewonderen was. Een aantal kozen er echter voor om lekker in het zonnetje een pilske en vette hap of een broodje te pakken. Sommigen kozen ervoor om naar het 1e te kijken. Voor ieder wat wils. Volgende week mogen we thuis tegen het 6de elftal van Helvoirt laten zien dat we weer 3 punten kunnen pakken!

Wist u dat...?
Patrick af en toe nog weleens wakker schrikt van die 1-2?
Maurice zijn eerst doelpunt voor het team maakte en er nog veel goals zullen volgen?
Nick Blok terecht blij was met zijn mooie assist?
Nick von the Fire deze mooie reis regelde en tevens de chauffeur was?
Nicky 2 assists gaf vandaag?
Luuk maar ternauwernood op tijd op het wedstrijdformulier stond?
Marc niet graag laatste man staat?
Niek a.s. zondag zijn verjaardag viert?
Michael een echte nummer 10 is?
Rick niet meer kon staan in de bus?
Joost, Jeroen en Jesse er niet waren?
Kevin te laat was?
Wouter de Kruif na de wedstrijd zijn 2e sport, hockeyen ging beoefenen?
Cas de topscorer van de dag is?
Wouter van Seeters goed kan wauwelen?
Robin het zekerheidje achterin is?
Loek geen shirt had?
Roel toch legaal in mocht vallen?
Tankie zich vol goot?
Rowan in de bus bijna met rolstoel en al achterover viel?
Stanley het plezier buiten de wedstrijd belangrijk vind maar tijdens de wedstrijd moet er in het veld gewoon serieus gedaan worden?
Ryan volgende keer meegaat in de partybus van RKC?