Helvoirt D1
28-11-2015
6-1

Scheidsrechter:   Klerx, G
Na het sterke optreden van afgelopen week was de D2 hongerig naar succes en de bijbehorende punten. Kind van de rekening zou de D1 van Helvoirt moeten worden. En zo gebeurde het ook. DVC kwam sterk uit de startblokken en al na 5 minuten testte spits Sven de kwaliteiten van de keeper van Helvoirt. De D2 liet in deze fase goed voetbal zien en speelde gedurfd op de helft van de tegenpartij. Een doelpunt kon dan ook niet uitblijven. Een schot van Hamit kon niet goed worden verwerkt in de verdediging van Helvoirt en Deniz was er als de kippen bij om met het hoofd de 1-0 op het scorebord te zetten. DVC had de smaak te pakken en bleef goed combineren. De sterk spelende Mats tekende voor de 2-0 na goed voorbereidend werk van Tobias. Bij het derde doelpunt zorgden Sven en Hamit voor zoveel onrust in de verdediging van Helvoirt dat de bal tenslotte in eigen doel werd gefrommeld. De aanvallende impulsen van Daan over de rechterkant zorgden mede voor een constante druk op de verdediging van Helvoirt en Nick won aan de linkerkant elk duel. Bjorn en Thijmen verdedigden ver naar voren en zorgden zo voor een voortdurende druk op de bal. Kort voor rust zorgde Sven voor een ongekende weelde in de vorm van een ruststand van 4-0. In de rust werden nog even de puntjes op de i gezet met de bedoeling dit in ieder geval niet meer uit handen te geven en zo mogelijk de voorsprong nog wat uit te bouwen. De eerste fase van de tweede helft was voor Helvoirt dat met veel inzet op zoek ging naar een eretreffer. Met een paar prachtige reddingen stond keeper Bram echter telkens in de weg. In een tegenstoot maakte Mats uit een pass van Tobias aan alle onzekerheid een eind. Helvoirt werd de eretreffer nog wel gegund, maar het slotakkoord kwam weer op naam van Mats. Hij maakte dankbaar gebruik van goed voorbereidend werk van Jordy en bekroonde een goede wedstrijd met zijn derde doelpunt. De D2 heeft deze wedstrijd laten zien dat ze voor niemand in deze competitie onder hoeven te doen. Hopelijk lukt het om de twee volgende wedstrijden voor de winterstop ook punten te pakken. Als de inzet en de voetbalinstelling net zo goed zijn als tijdens deze wedstrijd, is dat geen enkel probleem.