Rijen 1
31-01-2016
3-0

Scheidsrechter:   Dammers, S.H.J.
Afgelopen zondag moest hekkensluiter RKDVC op bezoek bij koploper Rijen. Ondanks de hevige regenval van afgelopen weekend was het speelveld van de gastheren prima bespeelbaar. Na de enorme nederlaag van vorige zondag waren de verwachtingen niet al te groot. Immers vandaag was de tegenstander de ploeg in vorm en koploper Rijen de tegenstander. Toch hadden de DVC-ers de juiste instelling. Het duel werd met overgave aangepakt. Het gevolg was dat de Drunenaren in het spel niets onderdeden voor de tegenstander. Maar daar waar de gastheren de kansen wel benutte liet RKDVC dat na. Zo raakte de DVC-ers voor rust tweemaal de lat. De eerste maal was het Nick van de Laar die vanuit een hoekschop zijn kopbal op de deklat zag belanden. De tweede maal was het Jorg van Oijen die vanuit een goed genomen vrije trap de bal via hetzelfde deel van het doel over zag gaan. Daarentegen scoorde Rijen wel tot tweemeel toe. In de 26ste minuut was het Paul Andrik die na een hoekschop uit een scrimmage binnen tikte, 1-0. En in de 31ste minuut kon Freek Trommelen vrij inschieten 2-0.
Ook na rust bleef RKDVC veelvuldig de aanval kiezen. Ook werden enkel mooie mogelijkheden gecreëerd maar ook nu kon het net niet worden gevonden. Zo zag Remco Hoesel in de 61ste minuut zijn schot in het strafschopgebied geblokkeerd worden. En enkele minuten later was Ronald van Driel dicht bij en treffer. Uit een hoekschop kreeg hij de bal en schoot direct op doel, echter de doelman kon redding brengen. Als laatste zag Jorg in de 82ste minuut dat zijn inzet in de handen van de doelman belanden. Ook nu profiteerde Rijen optimaal. Na vrije trap kwam de bal voor het doel. De bal leek een prooi voor doelman Mike van de Laar, maar deze liet de bal glippen waarop de bal voor de voeten van een speler van Rijen kwam die eenvoudig de 3-0 binnen legde.

Opstelling:         Mike van de Laar, Nick van de Laar, Remco van Hoesel, Damian van Bijnen, Marc Buijs (Roy Lamers 56ste), Yannick van Zutphen, Ronald van Driel, Christiaan van der Velden, Jorg van Oijen, Shakeb Ahon Zada (Koert Hordijk 82ste), Roy de Vaan (Giel Brandts 14de)
Scoreverloop:    1 – 0 Paul Andrik 26ste minuut
                        2 – 0 Freek Trommelen 31ste minuut
                        3 – 0 68ste minuut
Toeschouwers:   250