FC Drunen 5
24-04-2016
5-2

Scheidsrechter:   Logten, H. van
Na een aantal verplaatsingen is er dan toch de dag die je wist dat zou komen. In deze wedstrijd staat eigenlijk alleen de eer nog maar op het spel. Na het verlies tegen OJC lijkt ook de derde plek uit zicht, maar wonderen zijn de wereld nog niet uit.
Vanwege de plotselinge wedstrijd zijn er een aantal spelers die moesten afhaken. Zo was John naar de dierentuin, waaruit blijkt waar zijn prioriteiten liggen. Door de afzeggingen waren er 2 leen spelers bij. De eerste is Maarten van Kessel, welke net zulke mooie schoenen heeft als zijn broeder. De tweede is Tim ten Cate. Tim wordt ook wel 'zonnebank Tim' genoemd en heeft momenteel meer wedstrijden voor 12 gespeeld dan WP. Mooi prestatie kerel!
In de warming-up is gebleken waar Rolf altijd de kracht vandaan haalt om lekker zichzelf te zijn. Rolf drinkt iedere dag een lekkere beker melk, zelf als hij niet gezopen heeft.
De eerste helft begon goed. DVC had het overwicht en combineerde lekker. Dit resulteerde in een snelle voorsprong voor de mannen. QV gaf een mooie bal op Rolf die met een magistrale actie Jorg in scoringspositie bracht. 1-0. Zoals wel vaker het geval is dit seizoen valt DVC echter terug en kwam de plaatselijke FC beter in de wedstrijd. Na een hobbelige terugspeelbal van Roel op Joris kon de keeper hem niet meer controleren en werd de gelijkmaker letterlijk bij FC Drunen in de voeten gespeeld. De eerste helft werd nog opgeschrikt door een hevige hagelbui die zijn weerga niet kende.
In de rust werd één ding duidelijk. Het was heel slecht de eerste helft en het moest beter. Ook zijn er wat 'Rini selfies' gemaakt, zoals hieronder ook is te zien.
De tweede helft begon net als de eerste erg goed. Combinatiespel en werken voor elkaar, daar kom je ver mee. Deze instelling resulteerde dan ook in de tweede voorsprong voor de mannen van Twelf. Rob gaf een mooie lage voorzet waarna Jorg zijn tweede van de dag kon maken. Om de amusementswaarde van de wedstrijden hoog te houden gooide Roel zijn trucendoos open. Er kwam een hoge bal en Roel timede de bal als een blinde zeehond waardoor hij 5 meter te ver naar voren de bal probeerde te koppen. DVC verslapte helaas weer en liet de rappe rechtsbuiten met een DVC verleden er langs glippen. Deze maakte er weer 2-2 van door een uitmuntende verkeerde positionering van Joske. DVC moest weer. Wederom kwam er een flinke hagelbui langs en leefde men tijdelijk onder Siberische omstandigheden. Het was dit moment dat Rolf zijn schoenen een keer extra oppoetste en vol ging voor de winst. Na een goede assist van zijn kleinere broeder kon Rolf beheerst de 3-2 aan laten tekenen. Niet veel later gooide Rolf een slot op de wedstrijd door er ook even 4-2 van te maken. Het slot van de wedstrijd kende nog een mooi moment voor Jorg. Hij maakte met zijn derde van de dag de 5-2 en is momenteel alleen topscorer van RKDVC 12.
Al met al heeft 12 een hele wisselvallige wedstrijd gespeeld en mag het uiteindelijk blij zijn met deze triomf. Met nog 2 wedstrijden voor de boeg komt het einde in zicht en moet de doelstelling zijn om ook deze 2 wedstrijden te winnen.
Man Of The Match: Jorg van den Heuvel. Jorg heeft vandaag een puike pot gespeeld en de spanning op de topscorerslijst weer teruggebracht. Wordt uiteindelijk Jorg of Dylan topscorer? De laatste 2 wedstrijden zullen het uitwijzen....