Ook laatste wedstrijd wordt nipt verloren.

DESK 1
16-05-2016
3-2

Scheidsrechter:   Verpaalen, J.M.E.M.
Vandaag, de laatste wedstrijd, moeten we naar DESK in Kaatsheuvel. Voor ons staat niets meer op 't spel, wat bij de tegenstander toch anders ligt, want zij zullen per se willen winnen. Uiteraard zullen onze jongens wel op een sportieve wijze afscheid willen nemen van de 2e klasse.
De wedstrijd is een opgaande strijd met een ietwat sterker DESK. Dit blijkt in de 12e minuut zeker het geval als een aanval van DESK met een voorzet van rechts keurig wordt ingekopt. We zijn daar nog niet goed van bekomen of na enkele minuten valt de tweede door een behoorlijke verdedigingsfout en zowaar vier minuten later valt de derde goal na een foutieve uitspeelbal.
Wanneer iemand denkt dat dit zal leiden tot een behoorlijke afstraffing dan heeft die het echter behoorlijk mis. Er ontstaan namelijk ook wat kansen voor RKDVC zoals in de 25e minuut waarin Guus Berens een heel mooie kans heeft om de 3-1 te scoren, maar helaas is de DESK keeper erg attent.
Dat de strijd wat grimmiger wordt blijkt ook uit het feit dat in de 33e minuut de eerste geel kaart gaat vallen voor Stef Muskens, maar ook door de 3-1 die even daarna door Guus gescoord wordt.
Over de eerste helft valt nog te vermelden dat na 25 minuten Kees v.d. Aa gewisseld wordt door Yannick van Zutphen. Bij de start van de 2e helft heeft er nog een spelerswisseling plaatsgevonden, want Maarten van Wijlen wordt gewisseld voor Shakeb Ahonzada. Ook na de rust wordt er een pittig potje gespeeld. In de 55e minuut ontvangt Damian van Bijnen een gele kaart voor een overtreding en krijgen in de laatste 10 minuten Remco, Shakeb en Guus ook nog een gele kaart voor diverse overtredingen. Wat voor de 2e helft wel zeker de moeite waard is om te vermelden is dat Stijn Holtslag in de 78e minuut de 3-2 scoort. Dan wordt het voor DESK toch nog lastig, want aan een gelijkspel hebben zij niet zoveel, er moet gewonnen worden. RKDVC heeft er alles aan gedaan om dit voor elkaar te krijgen en er moet gezegd dat in de 2e helft wij zeker niet de mindere waren. Een gelijkspel had er zeker nog in gezeten en de toeschouwers uit Kaatsheuvel waren maar al te blij dat de scheidsrechter voor het einde floot. Deze toeschouwer vindt het uiteraard jammer dat we deze klasse moeten verlaten, maar geeft tegelijkertijd aan vertrouwen te hebben voor de toekomst.
Dus jongens hier niet te lang voor treuren, maar snel aan de opbouw beginnen voor het volgende seizoen. Een seizoen in een klasse waarin we eigenlijk niet thuis horen en er alles aan moeten doen om er zo snel mogelijk weer uit te zijn. Met een goede teamgeest zal dit zeker moeten lukken.
Vandaag hebben we weliswaar met 3-2 verloren, maar hebben we in de 2e helft laten zien wat we kunnen. Ook wil deze toeschouwer trainer Mo van harte dankzeggen, voor datgene wat hij tijdens zijn periode als invalstrainer voor het 1e heeft gedaan. Dank je wel Mo!

Een toeschouwer die uitziet naar het komend seizoen.