RKJVV/V. Dalsen 3
28-05-2016
1-3

Scheidsrechter:   Summeren, P.T.A. van
s'Ochtends moesten we om 08:45 verzamelen om met z'n alle richting Eersel te vertrekken met de bus. We kregen allemaal een lekker warm worstenbroodje met wat drinken van Jacinta en met een goede bodem konden we dan eindelijk gaan, om 9 uur. Na een klein uurtje rijden in de bus waar sommigen het feest al hadden ingezet, toen eenmaal de muziek aanging met o.a. de Las Ketchup-song was de dag officieel geopend. Er was voor €120,- vuurwerk gehaald door Robin en Niek. Eenmaal op het sportpark van EFC aangekomen bleek de tegenstander er niet te zijn en ook de 2 grensrechters die door de KNVB waren aangesteld waren niet aanwezig. Na een serieuze warming-up was de tegenstander inmiddels gearriveerd en iets na de geplande tijd van 11 uur kon op het hoofdveld afgetrapt worden voor de bekerfinale. Het eerste fluitsignaal van de scheids was het teken om ook de eerste rookbom af te steken, het stonk behoorlijk trouwens. Zij trapten af en namen ook het initiatief. Zo was de eerste corner van de wedstrijd voor hun maar deze pakte Patrick. Michael werd diep gestuurd, hij werd onderuit gehaald door een verdediger en bleef op het gras liggen. Na enige verzorging kon hij de wedstrijd gelukkig hervatten. Helaas duurde dit niet lang want bij het eerstvolgende balcontact viel Michael als een plumpudding in elkaar en 'de man van glas' moest de wedstrijd na 3 minuten staken. De eerste overtreding op Michael was een 100% penalty, dit is een citaat van iemand van de tegenstander... Zonder Michael en met de ingevallen Jesse werd de wedstrijd hervat. Kort hierna maken zij de 1-0 maar onze vlagger, Tim, vlagde het doelpunt terecht af, de scheids gehoorzaamde en zo ging deze goal niet door. Zij bleven maar druk zetten. Kappen, draaien, dat doen ze graag. We beperkten ons tot tegenhouden (wat overigens goed lukte, zo goed dat de tegenstander tegen elkaar begon te schreeuwen), en als het kon, proberen om eruit te komen. Dit gebeurde slechts sporadisch. Er werd een keer gebruik gemaakt van de snelheid van Jesse, maar van deze actie ging weinig gevaar uit. Zoals gezegd veel tegenhouden, dit lukte aardig, geconcentreerd en stug, af en toe de grens op zoeken, zo werd er verdedigd. En als RKJVV zich er dan toch doorheen voetbalde, was daar nog Patrick. Of de paal, die stond hun geluk ook in de weg na een goede steekbal en een goed schot. Met het nodige kunst en vliegwerk zijn we lang op de been gebleven deze 1e helft. Wouter de Kruif werd op gegeven moment het bos in gestuurd en haakte zijn man. Dit was een duidelijke penalty maar de scheids legde de bal er buiten. Niet veel later tikten, kapten, en draaiden zij weer door de rechtse kant van de verdediging, met een lage harde voorzet werd ook Patrick verschalkt , de bal hoefde alleen nog maar ingeschoven te worden, gelukkig schoof hij de bal tegendraads naast het doel. Goed verdedigen hielp dus niet altijd... De gele kaart die zij kregen werd niet bestraft met 10 minuten afkoelingsperiode omdat de scheids naar eigen zeggen 'niet wist dat dat de regel was'. Nadat Patrick naast de bal greep bij een corner van hun kon de aanvaller vrij inkoppen voor open doel, hij kopte de bal over en zo stond het dus nog steeds 0-0. Dat de scheids de regels niet helemaal goed kende hielp ons uiteindelijk nog wel. Door een communicatie/inschattingsfout van de verdediging moest Rick ingrijpen voordat de aanvaller in de 16 was. 'Schoffelaar Rick', houd niet van half werk en pakt hiermee een gele kaart. Gelukkig hoefde hij er dus ook niet uit. Een minuut voor rust word de score dan toch geopend, de vrije trap krult hij deftig binnen. 1-0 voor RKJVV. Zij waren toch wel heel erg opgelucht want wij boden toch meer tegenstand dan dat ze hadden gedacht, onderschatting was toch enigszins wel aan de orde. In de rust werd het een en ander besproken en er werd een wissel toegepast. Alle bidons waren weer gevuld en we konden beginnen aan de laatste drie kwartier. De eerste helft begon bijna identiek aan de eerste, ook een corner die Patrick pakt maar gelukkig viel er nu niemand geblesseerd uit. De eerste mogelijkheid/kans deed zijn intrede toen Rick het doel onder vuur nam, hij schoot hopeloos over maar er zat dreiging in deze aanval. We begonnen een stuk sterker te spelen en zij kwamen er niet zo makkelijk meer uit. Als RKJVV er uit kwam leverde het wel meteen gevaar op in de vorm van corners. De ene corner werd vervolgd door de andere en in deze cornerregen was de 2-0 een feit. Het doek leek gevallen met nog 25 minuten spelen. Niets bleek minder waar want uit de aanval die direct uit de aftrap ontstond werd een vrije trap, randje 16, uit het vuur gesleept. Maurice krulde de bal langs de muur, de keeper en de verdediger bij de eerste paal konden geen redding meer brengen en zo benutte hij deze vrije trap op eigenlijk identieke wijze als hoe de openingstreffer binnen werd geschoten. Het was dus gewoon nog een wedstrijd: 2-1. We probeerden hun doel onder vuur te nemen maar een veelbelovende aanval werd telkens door de verdediging en de goed gepositioneerde laatste man in de kiem gesmoord. In een van de tegenaanvallen waarin zij weer zo lekker kapten en draaiden weerhield Patrick de aanvaller van RKJVV meerdere malen van de de 3-1. Een vrije trap van Nicky werd nog bijna ingeknikt door de jongste man op het veld, Tim. Even later probeerde Nicky het zelf maar eens uit een vrije trap, helaas schoot hij deze bal over. Met de laatste stuiptrekkingen van RKDVC probeerde we een gelijkmaker te forceren. We gooiden alles in deze laatste fase op de aanval en gingen achterin 1 op 1 spelen. Het leverde best wel wat mogelijkheden op maar de enige echte grote kans was voor onze tegenstander uit de Brabantse hoofdstad. Uit de aanval van rechts maakten zij 1 minuut voor tijd de beslissende 3-1. Dit was meteen de laatste trap tegen de bal want de gemoederen liepen hierna erg hoog op met wat incidenten tot gevolg. De scheids besloot dat het wel mooi was zo en ik denk dat het ook het verstandigst was om gewoon te stoppen. Ondanks het vervelende einde wel gewoon een terechte overwinning voor Rooms Katholieke Jeugd Vereniging Vogelwijk. We feliciteerden hun op het veld en zij bedankten ons. Mannen, ondanks het verlies is dit natuurlijk een geweldige prestatie! Dit werd goed beseft en een mooie dag was het vervolg! Ook mooi is goud zilver!

Patrick zich distantieerde van de strubbelingen na de wedstrijd?
Nick van den Brand vergeten werd door de bus?
Michael 'geblesseerd of nie, gewonnen of verloren, gezopen zal er worden', de enige uitspraak van hem was toen hij geblesseerd uitviel?
Nicky de sportiviteitsprijs won deze middag nadat hij de bal sportief uit schoot bij een blessure van de tegenstander?
Robin de vuurwerk-leverancier van het team is?
Loek andere schoenen aangemeten moest krijgen?
Luuk speciaal over kwam vliegen uit Spanje, maar hij zich beperkte tot supporter?
Nick Blok in de eerste helft vliegles kreeg?
Marc live-verslag wilde hebben?
Wouter van Seeters erg veel last had van hooikoorts?
Kevin geen optreden heeft gegeven?
Wouter de Kruif eigenlijk een penalty veroorzaakte?
Tim vanaf Michael naar het hart fietste en maar 2x hoefde te trappen?
Maurice de mannen van RKJVV geen handje gaf?
Rick zijn kwatsniveau met de minuut steeg zaterdagmiddag/avond?
Jesse niet in de kantine kwam?
Roel het middelpunt van het vuurwerk bij RKDVC was?
Cas de wedstrijd vanuit Vietnam volgde?
Niek weinig geslapen had voor de wedstrijd en dus na de wedstrijd bij ging slapen?
Krol het team boven zichzelf verkoos en dus niet speelde?
Joost Lindi's olifantenbeen moest inpakken?