BVV 2
RKDVC 5
21-08-2016
1-17

Door de behaalde nacompetitie van vorig jaar kende RKDVC 5 een kortere zomerstop dan gebruikelijk. Na een succesvol seizoen 2015-2016 moesten we helaas afscheid nemen van vaste krachten Roel Fitters en Lars Kievits die elders hun kwaliteiten gaan etaleren. Hiertegenover moest natuurlijk de portemonnee getrokken worden en na een chaotisch transferperiode wist RKDVC 5 aan het langste eind te trekken en zich te versterken met Sam Verhoeven, Niels van Tilborg en Rick de Munnik. In de zomerstop is er natuurlijk niet stil gezeten door de blauwe godenzonen. Een trainingskamp werd belegd in Gemert, waar er veel getraind is op het voetballen onder invloed wat dit jaar regelmatig van pas gaat komen. Met tevredenheid keerde RKDVC 5 terug van het trainingskamp en de vakanties werden flink gevierd. De nodige bierfoto's, -buiken en -geuren waren weer te herkennen bij de eerste training. Na een aantal felle trainingen moest er traditiegetrouw vroeg in het seizoen afgetrapt worden in het bekertoernooi. Dit seizoen ging dat gebeuren tegen BVV 2 uit 's-Hertogenbosch. BVV 2 is een 1ste klasser en dus mochten de borsten nat gemaakt worden. Niet de borsten, maar de keel werd flink nat gemaakt de nacht van tevoren en dat was te merken op zondagmorgen rond een uur op 10. Kleine oogjes, droge keeltjes en robuuste katers werd er richting Den Bosch gereisd. Ontbrekende spelers jegens vakanties en dergelijke waren: Jeroen P, Luuk, Luc, Rick, Sander, Niels en John. Gelukkig was het 6de van RKDVC bereid om Thijs, Norbert en Joey mee te sturen, waarvoor heel veel dank. Wat veel mensen niet weten, maar de goed ingelezen spelers van het 5de natuurlijk wel is dat wij vandaag speelden tegen een voormalig eredivisie club en tevens landskampioen. BVV Den Bosch heeft daarnaast ook maar liefst 6 internationals voortgebracht waar zij klaarblijkelijk nog steeds op teren. Desalniettemin ging RKDVC 5 de strijd aan en trapte het ondanks de vernieuwde regel, toch gewoon met 2 spelers af, omdat sommige tradities gekoesterd moeten worden.
RKDVC 5 werd onder druk gezet en moest na 5 minuten al een corner weg geven. De aanvallende middenvelder van de voormalig eredivisionist werd opvallend vrijgelaten en schoot op schitterende wijze raak. Dino werd kansloos geacht op deze inzet. Het Drunens elftal moest even gerangeerd worden en de neuzen werden dezelfde kant op gezet. Tegen beter weten in zocht RKDVC dan toch maar de aanval. Het kon wel eens de deksel op hun neus krijgen, maar niets bleek minder waar. Na een kwartiertje spelen waarin RKDVC de supporters voor zich had gewonnen met sprankelend voetbal werd er op Drunense beurt een corner afgedwongen. Kelvin wist de bal strak, geplaatst en gevaarlijk voor het doel te brengen. De bal draaide met de wind mee richting het doel en de keeper werd verschalkt. Als laatste redmiddel kon hij niet anders dan de bal in eigen doel slaan. 1-1. De schade was hersteld en er kon in principe opnieuw worden gefloten voor het beginsignaal. Zoals de principiële ook doorhad komt dat niet in het scheidsrechtersboekje voor en dus werd er verder gevoetbald met een 1-1 tussenstand. Volle overtuiging was het wederom RKDVC dat voormalig eredivisionist BVV terug drong op eigen helft. Na 21 minuten was het moment dan daar. Sam wist zich na een corner knap vrij te maken van zijn tegenstander en wist de rebound kordaat af te ronden. Een voorsprong tegen de voormalig eredivisionist was een feit. RKDVC nam hier echter geen genoegen mee en bleef goed voetbal vertonen. Thomas en Stijn hielden 3 spelers van de voormalig eredivisionist bezig en dat leidde tot ruimte voor Kelvin en Steven aan de zijkant. Kelvin wist deze ruimte goed te benutten en kon de bal in vrijheid ontvangen. Hij zag Arjan achter de verdediging kruipen en na een fraaie steekpass van Kelvin, wist Arjan middels een boogballetje deze kans te promoveren tot doelpunt. De koek was nog niet op en met nog 20 minuten tot de rust kon er vanalles gebeuren. In de 43ste minuut liet RKDVC 5 echter zien dat het over ware voetbalcapaciteiten beschikt. Een aanval van de voormalig eredivisionist BVV werd in de kiem gesmoord en Stijn zette een tegenaanval in. Na een subtiel hakje van Sam wist Stijn op zijn beurt weer met een splijtende pass de doorgelopen Thomas te bereiken. Thomas koos oog in oog met de keeper van de voormalig eredivisionist voor een stiftje en liet de keeper genageld aan de grond staan. De marge werd vergroot naar 3 en er kon rustig de kleedkamer worden opgezocht. Nog voor het laatste fluitsignaal maakte RKDVC 5 de hand vol en dit keer was het wederom Sam die meteen liet zien een ware versterking te zijn. Arjan zette met een zogenaamde 'No-look-pass' Sam voor het doel en Sam faalde niet. 1-5 met rust, iedereen keek elkaar verbaasd aan. Zowel de spelers van de voormalig eredivisionist als de spelers van de blauwhemden. Jeroen S kreeg tevens in de eerste helft het grootst denkbare compliment in zijn tot nu toe al geslaagde carrière, ik citeer de nummer 9 van de voormalig eredivisionist: 'Gij stinkt nondeju flink naar d'n drank!'.
Direct na rust maakte Arjan het half dozijn compleet na een goede actie (inclusief panna) van de verse kracht Thijs. Een idemdito doelpunt viel 2 minuten later, waar Thijs Fokker wederom via links doorkwam en de bal wist terug te trekken op Arjan, wie scoorde. De voormalig eredivisionist kwam er maar niet aan te pas en dit kwam niet eens door de schaarste aan voetbalkwaliteiten, maar door de uitermate gerangeerde en solide defensie bestaande uit Robert, Norbert, Joey, keeper Dino en kersvers aan(v/b)oerder Jeroen. Dit goede verdedigen leidde automatisch tot veldoverwicht en tot kansen. Variatie in het spel ten top in de vorm van voorzetten, afstandschoten, 'tiki-taka' aanvallen en zo nodig ook wel eens een solo-actie. Dit laatste gebeurde de hard werkende Stijn, die door de defensie soleerde. De keeper kon dit niet laten gebeuren en bracht Stijn onreglementair ten val. De oplettende scheidsrechter kon niet anders dan een penalty geven en na goed beraad werd besloten dat Stijn de actie zelf mocht bekronen tot doelpunt en dat gebeurde met een strak schot in de kruising. RKDVC ging door en dit keer was het Erwin met een strakke voorzet. Thijs liep zich vrij bij de 2de paal en schoot droog en hard binnen. 1-9. Bijna iedere aanval werd een doelpunt, slordigheden van Drunense zijde bespaarde de voormalig eredivisionist echter. Goede aanvallen resulteerde dus zoals eerder gezegd in kansen voor Arjan die op zijn beurt de meegelopen Sam had moeten bedienen. Dit liet Arjan na waardoor de 10 maar niet op het scorebord kwam. 5 minuten later was het dan opnieuw raak. Stijn stond weer eens op uit zijn comfort-zone en begon opnieuw aan een solo. Dit keer moest er weer aan de noodrem getrokken worden, maar dit keer net buiten de baklijn. Arjan wist de bal diagonaal, fraai tegen het netje te schieten en hiermee de dubbele cijfers toch aan te tikken. In een bekerpoule bestaande uit FC Engelen 2, CHC 2 en voormalig eredivisionist BVV 2 zou het vervolg lastiger worden. Daarom besloot RKDVC aan het doelsaldo te werken, zodat dat straks niet tot problemen leidt. Hier werd gehoor aan gegeven en na 70 minuten trok Danny op langs de zijlijn. Met een gave, lage voorzet werd Arjan wederom op zijn wenken bediend en wist hij zijn 5de van de middag aan te tekenen. Het viel even stil, maar dat kon niet van lange duur zijn. Sam completeerde het dozijn door zijn killersinstinct weer te laten zien en hij liet RKDVC wederom juichen. De voormalig eredivisionist werd op de pijnbank gelegd en ook Julius liet van zich horen. Keeper Julius was ingebracht als aanvaller en dit deed hij fortuinlijk. Technisch passeerde hij op de achterlijn menig verdedigers van de voormalig eredivisionist. De keeper wist tot 2 keer toe zijn inzet te keren, maar 3 keer scheepsrecht klopte in deze als een zwerende vinger. 1-13. Thomas wist te scoren uit wederom een sublieme aanval. Door een steekpass van Sam wist Thomas zich van zijn directe tegenstander te ontdoen en koelbloedig schoot Thomas raak. RKDVC freewheelde naar het einde van de wedstrijd, maar kreeg nog een opmerkelijke kans. De keeper besloot een terugspeelbal in zijn handen te nemen en dit leidde zoals beschreven in het spelreglement in een indirecte vrije trap in de 16. Dit alles mocht plaatsvinden van een welgemeende afstand van 5 meter. Danny werd de kans geboden om na lange tijd zijn 1ste officiële doelpunt te maken, maar helaas voor Danny weerhield de keeper hem hiervan met een katachtige redding. Uit deze rebound wist Thomas de vrijstaande Sam in te koppen. Sam bedacht zich geen moment en roeide de bal met ongelofelijke snelheid in het dak van het doel. De 1-16 en 1-17 volgde vlak voor het eindsignaal ook nog. Thomas liet een onzuivere hattrick aantekenen na een zeer scherpe aanval en de goed uitgeslapen Peter zorgde voor een prachtig slotakkoord door de 17de sterk en behendig tegen de touwen te werken. De voormalig eredivisionist BVV werd uit haar lijden verlost door het getjirp van het inmiddels welbekende fluitje. RKDVC 5 gaat dus met volle overtuiging en met een tsunami aan zelfvertrouwen donderdag aantreden tegen CHC 2, wat een hele andere partij zal bieden. CHC kennen we van onze confrontatie vorig jaar in de knock-out fase van de nacompetitie. Mannen, ondanks de lage tegenstand lieten we met vlagen ook echt goed voetbal zien wat resulteerde in een monsterscore. Nogmaals willen wij heel RKDVC 6, maar in het bijzonder Joey, Norbert en Thijs bedanken voor het uithelpen.