Tweede ronde beker wordt gewonnen van buurman

RKDVC 1
23-08-2016
1-3

Scheidsrechter:   Manuhutu, J.E.
In de tweede ronde van de beker moest RKDVC 1 aantreden tegen en bij SC Elshout. Nog nooit hebben beide verenigingen met hun eerste elftallen in een officiƫle wedstrijd tegen elkaar gespeeld. Daarom waren de teams volkomen onbekend van elkaar, terwijl de jongens elkaar allemaal kennen. Vanaf de aftrap speelde SC Elshout met passie en een grote inzet. Hiertegenover stelde RKDVC een surplus aan techniek. In de 3de minuut kreeg RKDVC de eerste kans op de openingstreffer. Na een fout van de Elshoutse doelman mocht Yannick van Zutphen vanaf elf meter aanleggen, maar net als afgelopen zaterdag miste hij deze uitgelezen mogelijkheid. Echter zes minuten later was het wel raak. Een inzet van Stijn Holtslag viel keurig binnen. Stijn zou in de 27ste minuut opnieuw scoren en zorgde daarmee voor opnieuw een voorsprong. Immers in de 20ste minuut had Nick van Mook voor SC Elshout gescoord.
Ook na rust bleef SC Elshout met de volle inzet spelen. Toch bleven de beste kansen voor RKDVC. In de 68ste minuut kwam de bal vanuit een hoekschop voor op Rick van Woerkom. Zijn inzet zou de eindstand bepalen op 1-3.

Opstelling: Mitchel de Jager, Giel Brandts (Tim Poel 67ste), Bas Verhoeven, Damian van Bijnen, Marc Buijs, Yannick van Zutphen, Yori van Delft (Rick van Woerkom 45ste), Ray Kivits, Stijn Holtslag, Jan Bullens (Marijn Hooijmans 72ste) en Christiaan van de Velden.
Scoreverloop: 0 - 1 Stijn Holtslag 9de minuut
1 - 1 Nick van Mook 20ste minuut
1 - 2 Stijn Holtslag 23ste minuut
1 - 3 Rick van Woerkom 68ste minuut