OJC ROSMALEN JO13-3
RKDVC JO13-2
24-09-2016
6-3

Na de door personele problemen verplaatste wedstrijd van afgelopen zaterdag, mochten de boys van JO13-2 vandaag aantreden voor een uitwedstrijd tegen het sterk geachte OJC. Omdat we de afgelopen wedstrijden de gewoonte hadden om vanuit de leunstoel de wedstrijd te beginnen, hadden we afgesproken er vanaf het begin bovenop te zitten. Dat liep even anders. Na twee minuten had OJC het net al gevonden door wat miscommunicatie in onze achterhoede. Daar bleef het helaas net bij. Zes minuten later kon OJC uit een corner de 2-0 aan laten tekenen. De DVC-ers stonden erbij en keken ernaar. Op deze wijze werd het OJC wel erg gemakkelijk gemaakt.
Iets te laat, maar toch, begint DVC wat meer grip op de wedstrijd te krijgen. Met name over rechts kwam Gyliano een paar keer goed door in het strafschopgebied en alleen met kunst- en vliegwerk hield de keeper van OJC zijn doel schoon. In de 13e minuut wist DVC de aansluitingstreffer te maken. Onze centrumspits Stein die een sterke partij op de mat legde, wist hiervoor te tekenen. De hoop bij DVC om terug te komen in de wedstrijd was helaas van korte duur. OJC wist voor rust nog twee keer te profiteren van foutjes in de defensie van DVC. Een 4-1 ruststand was het gevolg.
Tijdens de rust zijn de boys nogmaals op hun verdedigende taken gewezen en is het positioneel verdedigen weer eens aan de orde gekomen.
De tweede helft liet een ander spelbeeld zien. DVC was bereid om voor elke meter te knokken en liet bij vlagen goed combinatievoetbal zien. De beloning volgde al snel. Een goede pass van Gyliano werd door Stein op waarde geschat. De uitkomende keeper was net te laat en Stein kon de bal in het lege doel schuiven. DVC viel met man en macht aan maar vergat daardoor het ook verdedigend dicht te houden. OJC wist hiervan optimaal te profiteren door Bram twee keer kort achter elkaar kansloos te laten. De wedstrijd was hierdoor eigenlijk voorbij maar DVC liet de moed toch niet zakken. Het slotakkoord kwam voor rekening van DVC. Tycho stuurde Daan in de diepte en ook Daan omspeelde de doelman van OJC en rondde beheerst af.
De D2 heeft laten zien dat ze niet onder hoeven te doen voor een kampioenskandidaat als OJC. Om werkelijk mee te kunnen doen in deze competitie moeten wel de slordigheden eruit en moet het koppie erbij worden gehouden.