RKDVC 6 MAAKT HET VERSCHIL IN TWEEDE HELFT

Be Ready 3
RKDVC 6
25-09-2016
0-6

In een maand waarin de zomer maar niet over lijkt te gaan, is het zesde elftal van RKDVC uitstekend begonnen aan het seizoen. Vorige week werd er gewonnen van Raamsdonk op Drunense grond en deze zondag werd het eerste uitduel in Hank bij Be Ready omgezet in winst. De velden, kantine en ambiance bij de club zullen menig speler van het 6e aan SC Elshout hebben doen denken.
In de eerste helft bleek nog niemand aan Drunense zijde klaar voor de wedstrijd met Be Ready. In de duels kwamen de blauwhemden vaak een stap te laat, de passing was onzuiver en er vielen vaak grote ruimtes op het speelveld. Desondanks wist RKDVC tot enkele mogelijkheden te komen. Onnauwkeurigheid in de afwerking en goede ingrepen van de keeper stonden de openingstreffer van RKDVC in de weg. Be Ready wist enkel gevaarlijk te worden met een poging van heel erg ver. Doelman Berry wist dit schot onschadelijk te maken door de bal via het aluminium uit zijn doel te tikken. Be Ready probeerde voornamelijk met uitbraken en het snel verplaatsen van de bal, van de ene flank naar de andere flank, gevaarlijk te worden. Buiten de bal tegen de lat werd Be Ready nauwelijks gevaarlijk. Halverwege de eerste helft wist RKDVC de ban te breken. Niet eens omdat de afwerking in dit geval wel nauwkeurig was, want Luuk Buijs had 2 pogingen nodig om de rebound binnen te kunnen werken, nadat hij het speeltuig plots in zijn bezit kreeg na een vlammend schot van Thijs Fokker tegen de paal.
In de 2e helft speelde DVC nauwkeuriger en was er een overtuigend overwicht. Na 15 minuten in de tweede helft was de wedstrijd beslist. Nadat zijn brommer hem eerder deze ochtend in de steek had gelaten op weg naar de voetbalclub, was Dennis Damen 'op de brommer' beslissend in deze wedstrijd. Eerst zorgde hij voor de 0-2 door bij de 2e paal een voorzet van Marco Pulles binnen te schieten, om vervolgens koeltjes met links (!) de 0-3 binnen te schieten nadat hij één-op-één was gezet door een puike pass van, wederom, Marco Pulles. De wedstrijd was beslist en RKDVC wist de score uit te breiden door een mooie schuiver van Marco Pvulles, zijn eerste in dienst van het 6e (en dat al na 3 wedstrijden!) Vervolgens zorgde Thijs Fokker voor de 5-0 door een goed aangesneden vrije trap van Maarten van Bokhoven te verlengen richting de verre hoek. Het slotakkoord was, net als vorige wedstrijd, voor Rik Blokland. Hij wist een scherpe voorzet van Dennis Damen op Zlataneske karatetrap achter de tweede paal in het dak van het doel te krijgen. Terwijl de score opliep verloor Be Ready het hoofd. Zij trachtten de brommer van Dennis Damen uit te schakelen door vol op de motor in te trappen en in meerdere duels als een bulldozer te werk te gaan. Gezien de reactie van de scheidsrechter is dit gedrag normaal op voetbalvelden in Hank. RKDVC bleef redelijk koel onder deze omstandigheden, uitzondering daargelaten... Rest enkel nog om Remco 'maker-van-de-mooiste-net-niet-goals' van der Linden te vernoemen. Zijn halve omhaal uit de draai na een afgeketste bal werd helaas afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Ooit komt de dag Remco......
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven