Veel corners, hard werken

DESK JO11-3
RKDVC JO11-5
22-10-2016
7-4

Vandaag moesten we aan de bak tegen DESK. Daar wilden we zeker van winnen, omdat we daar twee weken op het nippertje van verloren. We moesten het zonder onze keeper Dylan stellen, maar gelukkig hadden we met Bryan een goede reservekeeper! Niek Kamps was onze nieuwe speler. Nu hebben we twee Nieken, dus noemen we Niek Otten vanaf vandaag Niekos.
Na de aftrap werd snel duidelijk dat we vandaag hard moesten werken voor de doelpunten: DESK ging meteen in de aanval! Al snel volgde de eerste van heel veel corners. Deze eerste corner liep op niks uit: het schot op ons doel werd er door Bryan “uitgekeken”.
We hebben geluk met een laatste man als Luuk “de Stofzuiger” Mikkers! Snel na deze corner volgde er weer een aanval van DESK. De bal werd echter opgepikt door Luuk en passte hem naar onze spits Sven. Helaas, deze aanval liep op niets uit.
De snel spelende mannen van DESK bleven keer op keer aanvallen, maar Bryan hield zijn goal twee keer schoon! DESK kreeg een nieuwe kans door middel van een corner en scoorde met een “friemeldoelpunt”. 1-0
Pingel-koning Noël had vandaag een formidabele klus te klaren: de nummer 10 van DESK, zijn directe tegenstander, was twee keer zo groot als Noël. Toch had de Reus van DESK regelmatig het nakijken als de snelle Noël er met de bal vandoor ging!
Het lukte ons niet een goede aanval op te zetten, ook al deden we nog zo ons best. Een één-tweetje tussen Sven en Yoran zag er veelbelovend uit, maar het hielp niet. Een voorzet van Niek bereikte Sven helaas ook nét niet. Maar we gaven de moed niet op!
Een moegespeelde Yoran werd gewisseld voor een fitte Ralph. Luuk bleef het achterveld schoonhouden en Noël bleef ballen afpakken van de Reus van DESK. Toch mocht het niet baten: 2-0…
Niek mocht nu even rust nemen en Rick betrad nu het veld. Hij bleek al snel de Man of the Match met snelle acties en mooie assists.
Even leek het er op dat ons eerste doelpunt ging vallen! Een schitterende aanval van Niekos, Ralph en Sven liep helaas op niets uit, maar het gaf het publiek goede hoop! Een doelpunt hing nu in de lucht! We raakten eerst de paal. Daarna probeerde Ralph van grote afstand op het doel te schieten. Twee corners en een kanonskogel van Sven hadden helaas geen effect… Totdat Sven weer voor het doel kwam, een tegenstander uitspeelde en scoorde! De langverwachte 2-1 was gevallen!
Het spel golfde van de ene kant naar de andere kant van het veld. Zelf onze verdediger Luuk dook op bij het doel van de tegenstander! Met 2-1 gingen we de rust in.

Snel na het fluitsignaal was het bijna 2-2, maar het voorzetje van Yoran naar Ralph ging mis. Opeens stond de nummer 8 van DESK voor ons doel: de lat werd geraakt en met een schot was het plots 3-1!
Hier waren we niet van gediend! Tijdens een aanval pikte Yoran de bal op, draaide en scoorde! Een verdiende 3-2!
De spanning was nu te snijden: Luuk waagde zich weer in de spits en schoot op de paal. Snel verplaatste de wedstrijd zich naar ons doel en van een grote afstand scoorde DESK: 4-2…
Snel weer uit genomen: we tikten de bal naar Sven, hij tikte de bal naar Ralph en Ralph scoorde: 4-3!
Er moest hard gewerkt worden voor de gelijkmaker! Rick bleef een stabiele kracht op het middenveld: vandaar uit stuurde hij de spitsen richting het doel van de tegenstander. Noël bleef het zijn tegenstander moeilijk maken met zijn snelle spel. Het moest en zou lukken, deze keer!
De mannen van DESK doken opeens massaal op het onze doelman Bryan. Hier was hij niet tegen opgewassen: Bryan werd weggespeeld op een manier waar zelfs Jasper Cillessen moeite mee zou hebben gehad en het was 5-3.
DESK had nog energie over, maar had ook erg veel geluk. Een schot vanaf grote afstand vloog langs onze eigen spelers en Bryan had het nakijken… 6-3…
Kort er op, direct na de aftrap 7-3…
Maar dat pikten we niet. Met nog een allerlaatste aanval van ons lieten we zien dat we een heel goed team hebben. Sven gooide alle frustratie er uit en met een enorme knal werd het laatste punt gescoord: 7-4

Conclusie:
- We hebben een veelbelovende nieuwe kracht gevonden in Niek.
- Bryan is een hele goede reservekeeper.
- Maar Man of the Match was vandaag Rick!
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven