OSC'45 JO13-1
22-10-2016
2-1

Scheidsrechter:   Driesprong, L.J.… (+1)
Op het kunstgras van veld 2 trad DVC vandaag aan tegen JO13-1 van OSC. De Orthenaren stonden in de ranglijst net boven DVC en winst vandaag zou dus betekenen dat we bovenin mee blijven draaien.
Zoals afgesproken pakte DVC vanaf het begin de Orthense koe bij de horens. Er werd gevoetbald op de helft van de tegenstander en het veldoverwicht resulteerde in diverse kansen. Op rechts was Gyliano een ware plaag voor de verdediging van OSC. Keer op keer liet hij zijn tegenstander zijn hielen zien, maar helaas wisten we daar onvoldoende rendement uit te halen. DVC sprong veel te slordig met de kansen om. Verdedigend was er geen vuiltje aan de lucht. Rens, Thijs, Dominic en Thijmen hielden de deur potdicht voor de voorwaartsen van OSC.
Met drie verse krachten probeerde DVC in de tweede helft de wedstrijd naar zich toe te trekken. Helaas viel het eerste doelpunt aan de verkeerde kant. Geheel vrij staand wist een speler van OSC via een kopbal te scoren uit een goed genomen corner. DVC liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en toonde veerkracht. Een minuut later wist Stein het net alweer te vinden door een assist van Rayan netjes om de keeper heen te krullen. DVC ging met de nodige passie op zoek naar de winnende treffer maar dat resulteerde af en toe in onverzorgd voetbal. Te snel balverlies betekende een aantal keren dat we ook verdedigend in actie moesten komen. Met assistentie van zijn verdedigers wist Bram verder onheil te voorkomen. De wedstrijd leek ondertussen op een gelijk spel af te stevenen. In de slotfase was het echter goed doorzetten van Tycho dat ervoor zorgde dat Gyliano het vijandelijke doel onder vuur kon nemen. Een bekeken lob over de keeper zorgde ervoor dat drie verdiende punten in Drunen achterbleven.