Fortuna
Ajax
03-12-2016
5-6

Ajax benutte  de vrije zaterdag om tegen Fortuna te oefenen , het was laat geworden de avond van te voren voor beidde teams want de sint had RKDVC bezocht, toch stonden hier twee teams die voor de overwinning wilde gaan . Ajax met Yuan in de goal, Bram ,Wessel en Olivier in de verdediging. Stijn , Semm en Dion op het  middenveld en Luka en Enighan in de vertrouwde spits positie. Fortuna dat boven aan staat in de B poule begon sterk en kwam binnen  minuten op 1-0 voor. Ajax begon op stoom te raken  en het was Enighan die een uittrap van de Fortuna keeper op de juiste waarde schatte en de gelijkmaker binnen schoot 1-1 Ajax speelde goed over en iedereen werkte hard , Ajax kwam binnen 15 minuten op een 1-3 voorsprong  , de Ajax supporters waren uitzinnig van vreugde  en Ajax kwam door Luka zelfs op 1-4 er leek geen vuiltje aan de lucht voor Ajax helemaal niet toen het 1-5 werd . in de rust werd Ajax gewaarschuwd dat het nog niet gedaan was en dat Fortuna  en goed team is met een sterke doelvrouw Iris  die pakte wat ze kon , Fortuna kwam terug tot 2-5 nadat Ajax niet stond op te letten. ,Was Ajax moe of dacht het dat het al gewonnen had ?,Ajax verslapte al had Fortuna wel geluk dat een Ajaxied uit een corner de bal in de goal schoot .Fortuna kwam terug tot 3-5 en kreeg de smaak weer te pakken . Ajax zette de puntjes op de i en na een mooie combinatie werd het 3-6   .Toch werd het nog billen knijpen toen Yuan weer moest vissen nadat een corner van richting werd veranderd 4-6 Fortuna is niet voor niets de lijstaanvoerder in de B poule en kwam terug tot 5-6 .Ajax kreeg de kans op 5-7 toen Enighan een vrije trap mocht nemen en deze in de hoek werd geschoten  maar doelvrouw Iris   ranselde de bal knap uit de hoek (MAN VAN DE WEDSTRIJD WAS ENIGHAN , DIE LIET ZIEN DAT HIJ NIET ALLEEN KAN SCOREN MAAR OOK EEN TEAMSPELER EN HARD HEEFT GEWERKT  ,KLASSE ENIGHAN) Ajax heeft een sterke eerste helft gespeeld , maar moet dit heel de wedstrijd vol  proberen te houden . dan kan Ajax nog veel meer als we er met zijn allen in blijven geloven en ervoor blijven werken ,want een voetbalwedstrijd duurt 40 minuten.