OSC'45 JO13-1
RKDVC JO13-2
03-12-2016
4-3

De eerste terugwedstrijd stond voor JO13-2 op het programma. Thuis was met een krappe 2-1 gewonnen van OSC, maar het was bij voorbaat duidelijk dat het geen makkelijke pot zou worden.
In het begin van de wedstrijd had DVC het beste van het spel. Met regelmaat kon er gevaar worden gesticht in de buurt van het vijandelijke doel. Echte uitgespeelde kansen leverde dat echter niet op. Ondertussen moesten we alert blijven op de snelle uitvallen van OSC. In een paar situaties kon door goed verdedigen en knap keeperswerk van Bram de nul worden gehouden. De voorsprong kwam in de 18e minuut door een goede assist van Daan die Gyliano in staat stelde om te scoren. Helaas kon DVC niet doordrukken en kwam OSC beter in het spel. Een paar foutjes in verdedigend opzicht zorgde in no time voor een 2-1 achterstand tijdens de rust.
Met 3 verse krachten probeerde DVC het tij te keren na de rust. Een fraaie actie op links van Rayan kon door OSC alleen met een overtreding binnen het strafschopgebied worden gestopt. Topscoorder Stein ging vol vertrouwen achter de bal staan en faalde niet. Ook daarna bleef DVC slordig voetballen zonder het koppie erbij te houden. Onder meer door een strafschop en wederom een foutje in de verdediging kon OSC uitlopen naar 4-2. De wedstrijd leek gelopen. DVC zette niettemin aan voor een slotoffensief. OSC werd op de eigen helft teruggedrukt en schuwde het fysieke geweld niet. Een vrije trap op de rand van de zestien werd door Daan fraai in de kruising geknald. De gelijkmaker hing vervolgens in de lucht, maar helaas klonk het eindsignaal en moest DVC zonder punten richting Drunen.