Right'Oh 3
11-12-2016
2-3

Scheidsrechter:   Vermeegen, L
DRUNEN - Voor RKDVC stond afgelopen weekend het laatste competitieduel voor kalenderjaar 2016 op het programma. 2016 is een glorieus jaar gebleken voor het 6e elftal. Na de winterpauze begin 2016 werd afstand genomen van achtervolger SC Elshout 2, waarna zege op zege uiteindelijk resulteerde in een zeer overtuigend kampioenschap in de 5e klasse. Na de zomerbreak deed RKDVC 6 haar intrede in de 4e klasse. Vooraf werd gehoopt dat we 'stiekem zouden kunnen meedoen' in de bovenste regionen van de competitie. Al vrij rap bleek dat RKDVC in deze competitie meer kon bereiken dan slechts de rol van outsider. Ook nu werd wedstrijd na wedstrijd gewonnen, en zo stond DVC 6 ineens stijf bovenaan. Van outsider naar favoriet, of toch niet? De laatste competitiewedstrijd voor de winterstop werd afgelopen zondag jammerlijk met 2-3 verloren van het hoog geklasseerde Right Oh. RKDVC gaat als herbstmeister de winterstop in, maar zo soeverein als het er een paar weken geleden voor stond is het al lang niet meer.
Na het nuttigen van beschuit met de DVC blauw en witte kleuren vanwege de geboorte van Damen Junior kon het vizier op de wedstrijd. In Right Oh had RKDVC een lastige tegenstander. De bezoekers komen op inzet en mentaliteit erg ver en wisten het DVC vaak lastig te maken. Desondanks had RKDVC in het eerste half uur ruim afstand moeten nemen in de score. Al na 2 minuten kreeg DVC een 300% kans voor open doel, maar het schot verdween over de lat. Halverwege de 1e helft was de openingstreffer wel een feit, toen Luuk Buijs een voorzet van Joey Heeffer perfect tegendraads de hoek in stuurde. Right Oh had moeite om de Drunense voorwaartsen onder controle te krijgen en met name Thijs Fokker had het op zijn heupen. De R.O. doelman moest diverse malen (goed) handelend optreden op inzetten van de linkerspits. Toen hij een keer geen antwoord had, bracht de lat voor hem redding. Ook Luuk Buijs(kopbal) en Rik Blokland(schot) waren dicht bij een doelpunt.
Right Oh wist op haar beurt af en toe ook dreigend te worden, maar kwam niet vaak dichtbij het doel van Norbert. Het was dan ook een strak afstandschot waardoor de stand gelijk werd getrokken. Bijna had er voor R.O. nog meer in gezeten in de 1e helft, maar een scoringskans vanuit een hoekschop kon geen doorgang krijgen vanwege buitenspel staan bij de doelpaal.
Na rust speelde RKDVC slordiger en was het vooral opportunitisch spel. Dit lag R.O. wat meer dan het verzochte spel wat DVC in de 1e helft op de mat wist te leggen. De duels werden door de bezoekers veelal gewonnen en op de counter kon men gevaar stichten. Toch hielden de kansen voor RKDVC aan. Jasper Koole had een vrije schietkans maar miste het doel. Ook Marco Pulles had de 2-1 op zijn schoen, maar de bal werd door een verdediger van de doellijn gehaald. In de 75e minuut brak Right Oh uit en een vlammend schot betekende de 1-2 voorsprong. RKDVC ging de strijd aan om de gelijkmaker te forceren. Right Oh hield eenvoudiger stand en smokkelde zich wat vaker richting RKDVC-doel. Een rake vrije trap op een kleine 20 meter van het doel voor de bezoekers leek de beslissing in de wedstrijd te betekenen: 1-3.
Wellicht tegen beter weten in drukte RKDVC Right Oh nog maar eens achteruit, en ditmaal wel met succes. Een succesvolle inzet van Michael Leijte werd al dan niet over de doellijn door een veldspeler van Right Oh klemvast gepakt. De scheidsrechter besloot tot het toekennen van de 2-3 en de verdediger kon blijven staan. In de extra tijd had RKDVC nog 1 kans om aan een nederlaag te ontsnappen, maar ook de laatste kans belandde helaas niet tussen de palen.
Zo sloot RKDVC 6 het succesvolle 2016 helaas niet in stijl af. De competitiestand zorgt er voor dat we een erg leuke en spannende 2e seizoenshelft mogen verwachten. Aanstaande zondag wacht voor het bekertoernooi nog FC Engelen 3, waarna men van een welverdiende winterstop kan gaan genieten.