Ajax sluit jaar af met overwinning op Heerenveen

Ajax (RKDVC)
Heerenveen (SC Elshout)
17-12-2016
09:30

Ajax moest naar Elshout voor de afsluiting van  de laatste competitie ronde tegen Heerenveen ook een geduchte tegenstander want Heerenveen stond dan wel laatste maar deze jongens kunnen ook best een aardig balletje trappen  dus van onderschatting mocht er bij Ajax geen sprake van zijn . Ajax begon met Yuan  die steeds weer laat zien een  sterke keeper  te zijn . de verdediging met Olivier  , Wessel , en  Bram speelde sterk.  Op het middenveld deden Dion   Semm en , Stijn , Voorin  stonden Egehan  en Luka   die het de Herenveen verdediging lastig maakte. Ajax was gretig want het wilde het jaar met een goed gevoel afsluiten. Heerenveen echter kwam op 1-0 en Ajax moest aan de bak er ontstond een mooie wedstrijd waarin beide teams voor de overwinning gingen na 10 minuten kwam Ajax op 1-1 na een mooie combinatie tussen Luka en Egehan . Ajax wilde meer en kwam3 minuten later op 2-1   . Heerenveen echter is een goed team en de Ajax verdediging moest vol aan de bak . na de rust en een tactische wissel in de goal kwam Wessel die ook liet zien daar goed uit de voeten te kunnen  , Yuan ging op het middenveld en deed dat ook met volle overgave   . Het was Luka die zichzelf een verjaardag cadeau gaf door knap de 3-1 binnen te schieten . de wedstrijd leek gelopen helemaal toen Dion er 4-1 van maakte . Zoals gezegd leek gelopen want Heerenveen kwam terug tot 4-2 toen een goed genomen corner in de Ajax goal werd gewerkt . Ajax was gewaarschuwd en wist uit ervaring waar Heerenveen toe in staat is. Gelukkig liet Ajax Het niet verder komen en bouwde de voorsprong uit tot 5-2 ,Dit geeft Ajax hoop voor na de winterstop als het zo blijft spelen kan het nog wel eens een mooi seizoen worden  Ajax mag terug zien op een mooie competitie waar het heeft laten zien goed te kunnen voetballen , en niet bang hoeft te zijn als het voor elkaar blijft werken klasse Ajax (MAN VAN DE WEDSTRIJD WAS STIJN BEEKMANS ,KLASSE STIJN )   jullie trotse tevreden , optimistische en trotse leiders Erwin , Anton ,en jan

Namens Ajax wensen wij iedereen prettige kerstdagen  een fijne jaarwisseling en een gezond en gelukkig  2017