JO13-2 incasseert eerste thuisnederlaag tegen koploper

RKDVC JO13-2
OJC ROSMALEN JO13-3
18-02-2017
1-3

Vandaag stond voor de boys van JO13-2 een mooie graadmeter op het programma. Koploper OJC kwam op bezoek en we waren benieuwd of we deze sterke ploeg partij konden bieden. De uitwedstrijd was met 6-3 kansloos verloren gegaan, maar sindsdien heeft de D2 de nodige vooruitgang geboekt.
DVC kwam sterk uit de startblokken en zorgde er met goed voetbal voor dat de verdediging van OJC vandaag geen baaldag kon nemen. De gevraagde scherpte was aanwezig en in de 6e minuut leverde dit al de verdiende voorsprong op. Daan maakte het zijn directe tegenstander zo moeilijk dat deze niets beters wist te verzinnen dan zijn eigen doelman kansloos te laten. OJC kwam na deze tegenslag wat beter in de wedstrijd. Mee en mee wist men het middenveld steviger in handen te krijgen en door het spel op de vleugels breed te houden, konden diverse speldenprikken worden uitgedeeld. In de 17e minuut was het dan zover. Een goede combinatie over links werd door de spits van OJC binnengetikt. OJC had in deze fase het betere van het spel en de hoop van DVC was erop gevestigd om de rust met deze gelijke stand te halen. Helaas lukte dat niet. Op slag van rust wist OJC toch op voorsprong te komen. Wederom was de attent en sterk keepende Bram kansloos.
Na de rust pakte DVC de draad weer op. Met wat vers bloed in de voorhoede wist DVC de verdediging van OJC weer regelmatig onder druk te zetten. Een gelijkspel behoorde zonder meer tot de mogelijkheden en DVC deed er alles aan om de gelijkmaker te forceren. Helaas ontbrak het in de afronding aan rust en scherpte en was het oppassen geblazen voor de snelle uitvallen van OJC. Terwijl DVC op zoek was naar de gelijkmaker zorgde één van deze uitvallen van OJC voor het einde van de tegenstand van DVC. Kort daarop floot de sterk leidende Oostenrijkse scheidsrechter Melis voor het einde van de wedstrijd.
Jammer dat een puntje er niet inzat tegen deze sterke tegenstander, maar voetballend op deze wijze gaat er voor zorgen dat we bovenin mee blijven doen in deze competitie.