RKDVC 2
19-02-2017
2-0

Scheidsrechter:   Janssen, N.
Een gehavende selectie van 't Twidde verzamelde zich (bijna allemaal) keurig op tijd voor het white-board van André. Het vreemdenlan..vreemdelingenlag.. vreemdelingenlegioen zorgde voor een aantal verrassende namen in de basiself. De hoofdtrainer hield vertrouwen in een goede afloop, ondanks de grote nederlaag die in de thuiswedstrijd tegen Sarto werd geleden. Het was duidelijk wat de sterke punten van de tegenstander waren, namelijk: de omschakeling met snelle (buiten)spelers.

De wedstrijd op het gladde hoofdveld begon voortvarend voor RKDVC. Al in de 2e minuut kon de eerste kans genoteerd worden. Joep kwam in schietpositie op een meter of 8 van het doel, maar hij schoot de bal jammer genoeg net naast. In de periode hierna golfde het spel op en neer met veel slordigheden van beide partijen.

In de 25e minuut moest doelman Jelte de ploeg redden van een achterstand. Na een voorzet over de rechterflank van Sarto viel de bal via de kluts voor de voeten van de spits. Die twijfelde geen seconde en schoot de bal in de hoek, maar Jelte wist de bal in twee instanties prima te keren. Rond de 45e minuut werd de schiettent op het Tilburgse doel weer geopend, maar zowel Roy (schot geblokt) als Joep (redding van de keeper) wisten niet tot scoren te komen.

In de rust werd de ploeg op scherp gezet en werd verteld dat er absoluut meer mogelijk was dan de huidige tussenstand. 't Twidde kwam ongewijzigd de kleedkamer uit.

Echt scherp kwamen de heren echter niet uit de kleedkamer. In de 58e minuut was het namelijk al 2-0. De linksbuiten van sarto werd geen strobreed in de weg gelegd en kon vrijuit de verre hoek zoeken. Erg slap verdedigd. In de eerstvolgende aanval van RKDVC werd Osman gevonden via een steekbal over de verdediging. De keeper wist de bal de stoppen en tot corner te verwerken. Helaas kon de corner geen gevaar opleveren.

't Twidde kon nauwelijks gevaarlijk worden, laat staan kansen creëren in het restant van de wedstrijd. Ook na de overschakeling op het 3-4-3 systeem was dit niet het geval. Jammer maar helaas. Volgende week lekker carnavallen, en de week daarna komt concurrent Dongen op bezoek.

Jelte; Sander, Wessel, Stef, Ruud D.(c) (65' Joris); Roy, Joep, Randy; Osman (88' Maarten), Lars, Marijn (88' Ruud B.)