Geldrop 2
19-03-2017
0-2

Scheidsrechter:   Heijden, M.A.J. van der
Op voorhand leek dit een wedstrijd te worden waarin de wind een grote rol zou kunnen spelen. De selectie had vandaag alweer een paar gedaanteverwisselingen ondergaan met onder andere twee spelers van de A1 in de basis. Van de uitwedstrijd in Geldrop was duidelijk dat dit een zeer lastig bespeelbare ploeg was, die echter wel weinig tot scoren komt in de competitie. André hoopte dat de ploeg niet zou vergeten om spelers met blauwe sokken in te spelen.

Het afwachtende begin hield een minuut of 24 aan. In diezelfde minuut werd Geldrop voor de eerste maal gevaarlijk. Via de kluts en een ouderwetse flipperkast-situatie werd het uiteindelijk een doeltrap voor 't Twidde. Het gevaar was verdwenen. De Drunense ploeg schrok wakker van dit eerste gevaar, want in de 27e minuut kreeg Lars een mogelijkheid. De bal viel door de wind dood rond de penaltystip van Geldrop, maar helaas wist hij de boogbal over de keeper niet tussen de 3 palen te krijgen. Echte kansen kon 't Twidde daarna niet meer creëren, terwijl Geldrop AEK de defensie van Drunen nog sporadisch onder druk kon zetten. Vooral via de linkerflank wisten de groen-witten door de verdediging heen te prikken, echter was het de rechtsbuiten die in de 45e minuut de 0-1 stand op het scorebord mocht zetten. Nog geen minuut later was het zelfs al bijna 0-2, gelukkig vond de spits het zijnet. Ruststand 0-1.

In de 47e minuut kon Geldrop zeer eenvoudig op 0-2 komen. Het spel golfde daarna spreekwoordelijk op en neer. De rest van de wedstrijd: doofpot. Tot volgende week.

Jordan; Jeroen, Wessel, Stef, Marc B (46' Koen); Ruud (c), Ersel (62' Tom), Randy; Joris, Lars, Jelle