Teambuilding resulteert in 45 goede minuten en een gelijkspel

RKDVC 6
19-03-2017
2-2

TILBURG - Op bezoek bij Sarto kreeg het Drunense bowling team na indrukwekkende scores van 198 de voorkeur in de basisopstelling van Verhoeven & Versteegh. Zou deze teamavond de heilige formule naar de 3 punten zijn? Daar leek het sterk op.
Hoe anders dan de afgelopen weken schoot RKDVC uit de startblokken. De duels werden glansrijk gewonnen en het combinatiespel was van een behoorlijk niveau. Sarto kon de eerste 30 minuten niets anders doen dan achter de bal aan hobbelen. Al snel kreeg RKDVC een grote kans op de 1-0 maar de scherpte voor het doel was er nog niet. Na een klein kwartier zocht Niels ten Cate het licht en bracht hij Thijs Fokker met een mooie pass in stelling. De hoek was lastig, maar de fonkelnieuwe neonschoentjes van dhr Fokker waren nog zó glad dat een subtiele touché het knappe openingsdoelpunt betekende. De Sarto doelman was niet blij met het optreden van zijn verdedigers en knalde zijn laatste man knock-out. DVC zat er bovenop, won telkens de 2e bal, wat panna’s tussendoor en een mooie 2e treffer van dhr Blokland op aangeven van gelegenheidscaptain v/d Linden was het logische gevolg. Na dit doelpunt herpakte Sarto zich wat, terwijl RKDVC het gaspedaal iets liet vieren. Hierdoor kon Sarto ook wat vaker aanvallen opzetten, zonder dat dit in de 1e helft nog tot serieus doelgevaar leidde.
Met een comfortabele 2-0 voorsprong werd de 2e helft aangevangen. Sarto was voornemens om er nog een wedstrijd van te maken. DVC kreeg het lastiger en de ruimtes op het veld werden groter. Toch was het RKDVC dat de 3-0 had moeten maken, maar de doelman redde op een inzet van Dennis Damen. Sarto kwam niet tot kansen, en had een gelukje nodig om terug in de wedstrijd te komen. Een voorzet van rechts werd licht getoucheerd en belandde door de ontstane curve lullig bij de 2e paal tegen het net: 1-2. RKDVC lijkt dit seizoen een patent te hebben op dit soort tegentreffers. Sarto rook bloed en DVC werd aan het wankelen gebracht. Hierbij leek het er op dat Sarto er conditioneel beter voor stond en de ruimtes beter kon belopen. Dit resulteerde in de 2-2, nadat een hoekschop helaas nét achter de doellijn pas kon worden tegengehouden. Beide ploegen speelden hierna voor de winst maar een treffer zat er voor zowel Sarto als DVC niet meer in.
Zo behaalde RKDVC op bezoek bij deze prima ploeg een gelijkspel welke voelt als een nederlaag. Verschillende ploegen staan er inmiddels beter voor dan RKDVC. Hierdoor zal DVC vrijuit kunnen gaan spelen en nog zo veel mogelijk punten proberen te pakken. Mocht dat niet lukken kunnen we altijd nog in competitieverband gaan bowlen.