Baronie JO19-1
RKDVC JO19-1
22-04-2017
3-3

Vandaag geen competitie of bekerwedstrijd maar een vriendschappelijk potje in Breda, tegen Baronie, dat momenteel 8e staat in de 2e divisie. Na even in de file te hebben gestaan waren we er net op tijd om nog een fatsoenlijke warming-up te kunnen doen. De wedstrijd, die overigens op het nieuwe kunstgrasveld gespeeld werd, begon met een corner in de 1e minuut voor Baronie. Deze was ongevaarlijk maar het gaf wel aan dat het weleens lastig kon gaan worden vandaag. We spelen best aardig voetbal maar tot echte kansen komt alleen onze tegenstander maar veel verder als 2 afzwaaiers komen zij ook niet. Zoals gezegd was het een goed begin voetballend gezien, maar naar mate de wedstrijd vorderde kwamen we steeds meer in de verdrukking en was het Baronie dat de overhand nam. Een vrije trap van hun op 30 meter van het doel werd voorgegeven en werd van dichtbij ingeschoten door de aanvaller van Baronie maar Jordan voorkwam de openingstreffer met een katachtige reflex. Niet veel later is daar een aanval over rechts, de bal werd laag voorgegeven maar gelukkig net over geschoten. De grootste Bredase storm was gaan liggen en we probeerden een aanval op te zetten. Dit lukte aardig, Ersel werd diep weggestuurd. Hij nam de bal aan en draaide maar werd tegen de groene vlakte aan geduwd. De scheidsrechter wees naar de stip en Osman faalde niet vanaf 11 meter en schoot de bal er in: 0-1 Baronie leek geschrokken te zijn van ons doelpunt. 5 minuten later was daar een heel goed uitgespeelde aanval, waarbij Rik een harde lage voorzet gaf op Osman, die de bal intikte: 0-2. Baronie maakte kort voor rust nog de aansluitingstreffer: 1-2. Na de thee was het eerst Baronie dat probeerde het Jordan lastig te maken. Maar onze goede organisatie wist het grote gevaar te voorkomen. Na een half uur in de 2e helft was daar onze 1e corner in de 2e helft. Bas nam de corner goed, Ralph zag zijn poging over gaan. In de 75ste minuut maakte Jelle een mooie actie op de 16 meter, hij schoof de bal naar Pjotr die daar wel raad mee wist: 1-3. Baronie zette alles op alles in dit laatste kwartier om te zorgen dat zij niet met een verliespartij het veld af zouden stappen. Ze probeerden een aanval over rechts, gevolgd door een half hoge voorzet. De inzet die hierop volgde werd nog aangeraakt door onze verdediging maar was ongevaarlijk. Wel gevaarlijk was de spits van Baronie die enkele minuten later door onze verdediging kwam en 1 op 1 met onze doelman stond. Maar Jordan won deze strijd en voorkomt zo de aansluitingstreffer. Deze werd gemaakt in de 81ste minuut. Toen half wegwerken werd afgestraft: 2-3. In deze laatste minuten probeerden we de definitieve beslissing te forceren maar dat lukte ons niet. Baronie wist op het laatst nog de 3-3 te maken na een prima aanval, al had deze goal wel een luchtje van buitenspel. De video-analist van Baronie kan uitsluitsel geven. Zo eindigde de wedstrijd, die overigens nog 3 minuten langer doorging, met een 3-3 gelijkspel. Prima spel, hard gewerkt met zijn alle, prima resultaat tegen een team dat een divisie hoger staat dan ons. Volgende week het seizoen goed afsluiten, thuis tegen Dongen. Met een zelfde spel als vandaag moet dat zeker lukken. Succes!