RKDVC 2
23-04-2017
3-1

Scheidsrechter:   Gerrits, M.P.
Een van de belangrijkste wedstrijden van het jaar stond deze zondag op het programma. Het zonnetje probeerde door de wolken heen te breken, hetzelfde als de heren van 't Twidde door de verdediging van JEKA trachten te doen.

Op de reservebank kwam na 5 minuten al het gevoel bovendrijven dat deze wedstrijd met 3 punten afgesloten zou móeten worden. Na 9 minuten kon JEKA echter op 1-0 voorsprong komen na een aantal lakse verdedigende acties. Deze voorsprong was (gelukkig) maar van korte duur. Uit de eerstvolgende aanval werd na prima pass-en-kaatswerk Joep vrijgespeeld op zo'n 20 meter van het vijandelijke doel. Met een droge knal wist hij de statische keeper kansloos te laten en DVC heel snel terug in de wedstrijd te brengen. Gelukkig voor ons waren de gastheren uit Breda in het restant van de eerste helft totaal niet scherp in de afwerking, waardoor de ruststand op 1-1 bleef steken. Hierdoor bleef er nog van alles mogelijk in deze degradatiekraker.

Tien minuten na de rust keek 't Twidde alweer tegen een 2-1 achterstand aan. Een zondagsschot van circa 25 meter zeilde via de binnenkant van de paal in het net. En slechts een drietal minuten later werd het zelfs 3-1. Het geloof in een goed resulteert sijpelde binnen een tijdsbestek van amper 15 minuten weg tot het nulpunt. Tijdens de overige 30 speelminuten kon er ondanks veel geschreeuw geen vuist meer worden gemaakt, en de keeper werd niet één keer meer onder vuur genomen. Volgende week tegen de hekkensluiter Madese Boys zullen drie punten noodzakelijk zijn om kans te maken op handhaving in de hoofdklasse!

Jordan; Sander, Wessel, Stef, Koen; Ralf, Ersel (80' Tom), Joep; Randy (68' Joris), Lars (46' Jelle), Rick (c)