Gebikkeld tot het eind! RKDVC JO11-6 door naar de volgende bekerronde!

RKDVC JO11-6
BVV JO11-3
04-02-2017
2-2

Scheidsrechter:   Karel Dollekens (Scheidsrechter)

Dit weekend kon er eindelijk, na een lange winterstop, weer gebald worden en de jongens van JO11-6 hadden er zin in. Dit weekend stond de bekerwedstrijd tegen het Bosche BVV JO11-3 op het programma. Met een volledig fitte selectie en een enthousiaste groep supporters startte deze spannende pot onder leiding van Kareltje. Al snel bleek dat de selectie van BVV beschikte over een aantal technisch sterk spelende jongens, die de Drunense jongens regelmatig op het verkeerde been zetten. De verdedigers van RKDVC voelde de druk en Lars zag meermalen de bal net langs de paal of over de goal vliegen. Ondanks de goede inzet van Kasper en Sven kon niet voorkomen worden dat de 0-1 viel. De jongens van RKDVC besefte dat ze nog feller aan de bak moesten, als ze nog een kans wilde maken op een volgende ronde.

Er werd dan ook nog meer druk gezet vanuit het middenveld door Khalid en Joris om spitsen Nick en Dominique te bereiken. Echter had BVV een sterke keeper onder de lat staan, die menig schot wist te keren. Ook na het inbrengen van wat wisselspelers, kon RKDVC het verschil niet maken. Met rust stond de Bosche ploeg dan ook nog steeds op voorsprong.

Na rust moesten de jongens van RKDVC dus nog een stapje extra doen, en dit deden ze. Veelal was RKDVC in de aanval en Magloire wist van achter uit een aantal keer gevaarlijk dicht bij de goal te komen. Maar scoren lukte nog niet. Zelfs toen BVV op 0-2 voorsprong kwam, na slordig uitverdedigen van RKDVC voor de goal langs, lieten de jongens hun koppies niet hangen. In tegendeel, ze leken nog meer te beseffen dat met nog slechts een minuut of 10 op de klok, het er nu echt op aan kwam. Mohammed trachtte de onderschepte ballen in de voeten van één van de spitsen Feyo of Nick te krijgen, maar dit bleek nog een lastige klus met de hijgende spelers van BVV in zijn nek. Toch was het uiteindelijk Nick die RKDVC terug in de wedstrijd schoot door de 1-2 binnen te schieten. Met nog slechts enkele minuten speeltijd was de spanning om te snijden. De supporters hielden het bijna niet meer en wilde de bal er wel in "schreeuwen". RKDVC liet zien waarom ze een collectief zijn en bereid zijn voor elkaar te werken. Hiermee maakte ze het verschil met BVV. Je kunt nog zo'n sterke spelers hebben, maar het gaat tenslotte om het samenspel. Dat moet goed zitten. En dat zit het bij RKDVC JO11-6 zeker. Er werd alles in het werk gezet om de combinatie te zoeken en dit werd prachtig beloond. Na mooi combinatievoetbal tussen de spitsen en de opkomende verdedigers wist RKDVC terecht op gelijke hoogte te komen, 2-2!

Niet veel later klonk het eindsignaal. Even was er nog onduidelijkheid of er nu sprake was van verlenging of penalty's. Maar er moesten direct door ieder team 5 penalty's genomen worden en dit zou de winnaar bepalen.

Nu kwam het op keeper Lars aan, en dat deed hij prima. Met zijn uitstraling wist hij de zenuwachtige spelers van BVV op het verkeerde been te zetten, waardoor zij meerdere penalty's miste. Maar ook RKDVC was niet zo trefzeker als anders, maar bleek wel de sterkste in dit deel onderdeel. Met een score van 3-2 stapte RKDVC JO11-6 als verdiende winnaar van het veld.

Wat een thriller was dit weer, maar wat stoer dat de jongens zich weer een ronde verder "geknokt" hebben.

Volgende week staat dan de eerste competitiewedstrijd tegen wederom het Bosche BVV op de planning. Maar dit keer betreft het BVV JO11-4. Theoretisch moet deze ploeg dus te kloppen zijn....

Nieuwsgierig naar dit topteam? Zorg dan dat je volgende week zaterdag om 9.00 te vinden bent bij RKDVC. We zien je graag komen.

 

Een super tevreden en trotse supporter van RKDVC JO11-6.

 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven