't Twidde overleeft intentse wedstrijd

01-01-1970
1-3

Na een eclatante 0-4 overwinning op Sportpark Eikendijk vorige week moest het klusje vandaag geklaard worden in Drunen. De mannen van DESK wisten dat ze het vandaag uit een ander vaatje moesten tappen om kans te maken op de volgende ronde in de nacompetitie.

Dit was niet aan dovemansoren gericht, want de eerste 25 speelminuten had 't Twidde het verdraaid lastig met het aanvalsspel van DESK. Na meerdere kansen en mogelijkheden was het in de 24e minuut eindelijk raak voor het Kaatsheuvels elftal. Een bal viel ongelukkig tussen Jordan en de spits, waarna de spits als eerste bij dit projectiel was en de 0-1 netjes over Jordan in het netje kon deponeren. Tot en met de 35e minuut kon 't Twidde geen enkele voetballende kans ontwikkelen. Uiteindelijk was het captain Rick die namens het gehele elftal de spreekwoordelijke trekker mocht overhalen en de keeper van DESK mocht testen. Helaas kwam de doelman als winnaar uit deze strijd. Deze keer nóg wel. Zo'n 8 minuten later kon ook de keeper niet meer voorkomen dat de 1-1 stand op het scorebord kwam. Centrumspits Lars mocht aanleggen vanaf de penaltystip- na een overtreding op Osman - en stuurde de doelman de verkeerde kant op.

Na rust was hetzelfde spelbeeld zichtbaar. 't Twidde had op voetballend gebied nauwelijks wat in de melk te brokkelen. In de 56e minuut werd het 1-2 voor DESK na een vermeende overtreding op Wessel. RKDVC was de volledige grip over de wedstrijd kwijt. Slordigheden en ongeconcentreerde acties zorgden ervoor dat de bal niet in bezit kon worden gehouden. De aanvalsmachine van DESK kon keer op keer blijven opbouwen en kansen blijven creëren. Ook na de 1-3 bleef de defensieve organisatie meerdere malen in gebreken. De paal zorgde ervoor dat DESK niet nóg een doelpunt kon uitlopen in de 72e minuut. De spanning was voelbaar en ook zeker zichtbaar bij 't Twidde. Jordan kon zich nog een aantal keer onderscheiden in de slotfase na wat hachelijke momenten voor het Drunense doel. Laten we het erop houden dat het uiteindelijke doel vandaag is bereikt: de twee finalewedstrijden van de play-offs zijn bereikt.

Jordan; Koen, Wessel (65' Jeroen), Marijn, Rick H; Joep, Roy (82' Rik), Ersel (46' Randy); Osman (62' Joris), Lars, Rick W (c)