RKDVC C2

Datum Tijd Thuis Uit Scheidsrechter Einduitslag
14-05-2015 13:00 V.V. Schaesberg/Strijthagencup RKDVC C2 7-5

C2 BELEEFT, NU AL, LEGENDARISCHE DAGEN IN LANDGRAAF

Hemelvaartsdag, donderdag 14 Mei omstreeks 10.45uur vertrok de C2 karavaan richting het zuiden van Limburg, om daar te gaan deelnemen aan het Internationale-toernooi om de "Strijthagencup" bij vv. Schaesberg te Landgraaf,met deelname van meer dan 30 C-en 20 B-teams. 50-plussers van RKDVC zullen deze naam waarschijnlijk nog herinneren uit hun eigen voetbaljeugd, daar er toendertijd jaarlijks 'n pupillen-dagreisje met 'n touringcar werd georganiseerd waarbij ook vv.Schaesberg wel eens werd aangedaan, om 'n wedstrijdje te spelen.
Maar goed dat was toen, nu was het de bedoeling om 'n 2-daags toernooi te gaan spelen waarbij er ook overnacht zou worden gezien de reisafstand. Daar wij van ver moesten komen werden onze wedstrijden pas in de loop van de middag gepland. Na 'n voorspoedige reis zijn we ruim op tijd in Landgraaf aan gekomen om ff te acclimatiseren en onze bagage te droppen bij onze slaapplaatsen in 'n 20pers.tent, voor de ouderen onder ons beter bekend als LEGERTENT!!! Pinkpop-gangers weten zo ongeveer op welk veld dat die staan. Om 14.35uur was onze 1ste wedstrijd tegen De Blokkers C1(1ste kls) uit het Noord-Hollandse Blokker(ook bekend als winkelketen en als enige plaats in Ned. waar de legendarische Beatles hebben opgetreden in.....juist. Dit 11-tal deed z'n naam wel eer aan want er stonden wel 'n paar spelers in zo breed als 'n blokkerdoos, maar daarvan konden er enkelen ook best aardig ballen.Met hun razendsnelle rechtsbuiten als speerpunt en aangever werd het 0-2 in ons nadeel. De volgende tegenstander was hoofdklasser Be Quick C1 uit Zutphen, deze tegenstander gaf ons de complimenten voor het prima tactische tegenspel maar wonnen wel nipt met 0-1.De 3e wedstrijd was tegen het ons wel bekende JEKA C2 in deze gelijk opgaande wedstrijd kwam 'n foutje ons duur te staan, weer 0-1.De laatste wedstrijd van dag 1 was tegen VVG 25 uit Gaanderen(vlakbij Doetinchem) ook 'n 1ste klasser en jawel hoor ook deze partij werd onnodig verloren, waardoor we al wisten dat we dag 2 "VROEG" zouden moeten starten in een van de verliezers-poules.
Maar goed we waren gegaan om lekker te voetballen en zouden wel zien wat t zou worden en gezien de sterkte v/d tegenstanders
hoefden we ons niet te schamen voor de uitslagen, hoewel we spelers+uitgebreide staf niet tevreden konden zijn over het getoonde spel in sommige wedstrijden. Nu ff lekker douchen en opknappen voor de BBQ en "feestavond"in de gezellige en mooie kantine van deze fijne club waar we heel hartelijk zijn ontvangen. Zeker de DVC-boys, met o.a.gangmaker en charmeur Mohamed, trokken de aandacht en belangstelling van de chickies van vv. Schaesberg. Maar ook de begeleiding van de boys hebben zich tot laat goed vermaakt(er schijnen opnames te zijn??!!). Zo rond 00.30uur werd het tijd de "Bende"richting tent te drijven voor de 1ste finale? SLAPEN!!!! Nou moeders(+vaders) jullie hebben voorbeeldige kinderen als ze slapen(zoals gezegd:ALS ze slapen).No Problem hoor, er was op gerekend(en stiekem gehoopt)dat het 'n korte nacht zou worden,waarin echter ook leerzame momenten hebben plaats gevonden.Zoals o.a.
het culturele erfgoed=Elshouts volkslied, over koeien in de waai en i.d. Zo tegen 02.00uur was bij de meeste de pret toch wel overgegaan in slaap en werd het steeds stiller in de tent hoewel het leek dat sommigen "bang"waren voor het donker of de stilte(namen weten we niet daar was het te donker voor).Gedurende de nacht is het in onze tent vrij rustig gebleven op wat houtzagers na.
Van en om de tent bij de buren(B-spelers) is het tot 5en onrustig en luidruchtig gebleven maar daarvan zijn onze boys gelukkig niet wakker geworden. Zo rond 07.30uur werd het grootste gedeelte van de bende weer wakker, hoewel er ook waren die daar toch wel moeite mee hadden en zoiets als 'n ochtendhumeur toonden.
Na het wakker worden en opfrissen gingen we op weg naar het ontbijt dat bij onze overnachting was inbegrepen en dat binnen no time was weggewerkt na zo'n intensieve nacht. Hierna was het klaarmaken voor het spelen van de 3 wedstrijden voor dag 2.(Ook op dit toernooi zijn er, jammer genoeg,teams die inschrijven maar niet komen opdagen).De 1ste was tegen Bellegem uit Belgie 1-0 winst(Pim)in laatste minuut waarmee tegenstander goed wegkwam want had zeker 3 of 4 moeten zijn.Jordy onderscheidde zich door 'n door hemzelf onnodig veroorzaakte penalty zeeer knap te stoppen!
2e wedstrijd tegen C2 van de gastheren ook moeizame maar wel dikverdiende 1-0(Kevin) dus al zeker van poule-winst. Dan is t ondertussen 13.05uur 15 Mei 2015,start van de laatste wedstrijd als C-spelers voor Pim, Marouane, Mohamed,Lloyd en keeper Jordy waarmee ze weer 'n hoofdstuk RKDVC-jeugd afsluiten.
Tegenstander is Merefeldia uit Nederweert. Dat het hierna voorbij was als C2 14/15 is jammer want wat de boys ondanks de zwakke tegenstand als samenspel lieten zien was dat wat ze eigenlijk te weinig hebben laten zien dit seizoen. Mohamed en Pim 2x en Kevin 1x waren de doelpuntenmakers waarbij iedereen Marouane ook zijn laatste C-doelpunt gunde maar zijn vizier stond niet scherp of was vuil??
De euforie met elkaar om deze Poule-winst was er niet minder om
en vonden wij tekenend voor dit team dat het gehele seizoen 'n saamhorigheid heeft getoond waar wij, maar zeker jullie en jullie ouders trots op mogen zijn. Dit is waar wij(KKj) naar streven:
Met elkaar Presteren met Plezier(of andersom).
Na het douchen en opruimen van de slaappuinzooi stond er voor ons 'n uitgebreide lunch klaar opdat wij niet hongerig huiswaarts hoefden te keren. En na het in ontvangst nemen van de beker als poulewinnaar zat het, volgens ons(6en) maar wij weten zeker ook voor jullie, zeer geslaagde en nu al legendarische 2-daagse voetbal uitstapje erop waaraan jullie later als jullie groter en wijzer zijn nog met veel genoegen aan terug zullen denken en ouwehoeren. Rest ons(KK) niets anders dan Mark, Arno, Tim en niet te vergeten ons Joske te bedanken voor de steun, zowel moreel als fysiek, tijdens deze 2 FANTASTISCHE en enerverende dagen. Waarbij ook dank voor fam. v/d Ven en v/d Velden voor het wegbrengen.
Wij(KKJ) wensen alle spelers succes de komende weken met de selectie-trainingen en wedstrijden en hopen jullie (incl.ouders)
dit seizoen nog minimaal 1x te zien tijdens de afsluiting op zaterdag 13 Juni a.s.(waarover later meer).

Groetjes AMJTKK

P.s. voor de thuisblijvers, volgende X niet doen.
Door: Kornel Rzemieniecki , 17-05-2015 00:00
Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven