RKDVC 5

Datum Tijd Thuis Uit Scheidsrechter Einduitslag
21-09-2014 12:30 RKDVC 5 Dussense Boys 2 Klerks, A.J. 7-0

RKDVC 5 start competitie voortreffelijk

21 september 2014, oftewel de start van de competitie van RKDVC 5. Door de baaldag van vorige week voor het regionale wandelevenement 'de 80 van de langstraat' werd de competitiestart een weekje uitgesteld. Met goede moed en een zonnetje op de bollekes stapte we kunstgrasveld 1 op. Meteen liet het 5de zien over voetballende kwaliteiten te beschikken en het balletje ging aardig rond. Kansen werden gecreĆ«erd, maar niet afgemaakt. Thomas wist oog in oog met de keeper het balletje niet het bevrijdende zetje te geven. Daaropvolgend liep het aantal kansen  snel op. Luuk, Jordi, Arjan en Marc waren dichtbij. Uiteindelijk viel dan toch die bevrijdende 1-0. Luuk wist de bal diagonaal strak in het hoekje te prikken. RKDVC ging verder en daarna was het Jordi die de bal met een bekeken lobje de keeper wist te passeren. De 3- en 4-0 volgden snel. Het waren opnieuw Jordi en ook de koppende Thijs die hiervoor zorgde. Op slag van rust werd Luuk uit een counter weg gestuurd. Helemaal alleen liep hij op de keeper af.
Rust. (4-0)
Na de rust wist RKDVC 5 het goede spel vast te houden. Dussense Boys heeft nog geen handvol kansen gehad, dit kwam door de goede organisatie in de verdediging. Naarmate de 2de helft vorderde ging het tempo omlaag. Het spel werd slordiger en de nodige overtredingen werden gemaakt. RKDVC speelde de wedstrijd 'zakelijk' uit. Ook werkten ze meteen aan het doelsaldo. Mede door een penalty die onberispelijk werd binnen geschoten door Jeroen Pelders en Jordi die een hattrick liet noteren. Marc wist ook op het scoreformulier te komen door een corner binnen te schieten na gefrommel van de Dussense defensie. 7-0. Dit is dan ook de eindstand en met opgeheven hoofd kon RKDVC het veld verlaten en de kantine opzoeken. Volgende week gaan we in ongeslagen status naar het altijd lastige HHC'09 toe.

Na een sabbaticaljaar heb ik mijn werk weer opgepakt.