Columns

Column 7

Studio Snot

www.rkdvc.nl
STUDIO SNOT
Wellicht heeft die jongen het zelf niet eens in de gaten als ie het doet, of kijkt hij 's avonds op TV de samenvatting van de wedstrijd van zijn club niet terug? Want wat ie doet is eigenlijk wel een beetje vies! Vooral mijn vrouw is er niet over te spreken. En aangezien van deze speler alle bewegingen op de voet gevolgd worden, kan het zeker niemand ontgaan zijn. Vooral nu de zeer begaafde voetballer aan zijn laatste jaar als actief voetballer bezig is, zou ik het jammer vinden als hij op deze wijze in herinnering zal blijven. Ik vind dat Studio Sport daar best wel een beetje rekening mag houden. Want dat verdient zo'n wereldvoetballer natuurlijk niet.
Toen ik in 1973 met voetballen begon bij RKDVC, hadden we al wel een tas met shirts van de club. Dat was al heel wat. En nee, nog lang niet met reclame erop. Stel je voor, zeg. Maar voor de rest moesten we zelf zorgen. Dus gingen ons ma en ik naar de sportzaak van IJpelaar in de Grotestraat om blauwe voetbalsokken (met witte omslagrand), een paar Quick-voetbalschoenen en zo'n beroemde RKDVC-voetbaltas aan te schaffen. En natuurlijk zo'n blinkend blauw voetbalbroekje. Mét opgenaaid kontzakje. Of had ik dat toen als enigste? In ieder geval kreeg ik van mijn moedertje elke week een zakdoek mee in de tas, om tijdens de wedstrijd mijn snotneus af te doen. Wat ik dan ook braaf deed.
1973? Echt waar? Goh, dat lijkt toch een eeuwigheid geleden, dat ik bij Driek van Logten in de C2 terecht kwam?
Zo'n kontzakje is nu allang verleden tijd. Op een gegeven moment verdween het van de broekjes. Mede doordat de tenues van de Eredivisieclubs steeds commerciëler werden. Elk nieuw seizoen een nieuw tenue. Blijkbaar paste een zakdoek en een kontzakje daar niet meer bij. Dus moesten voetballers iets anders verzinnen om hun neusvocht kwijt te raken. De één haalde eens flink zijn neus op, een ander haalde zijn mouw langs zijn neus en tsja.... de meesten doen dus dat door mijn vrouw verfoeide trucje. Nee, niet echt iets sierlijks om te zien. Jan Wouters bijvoorbeeld, zie ik het zo nog doen, in de geweldige wedstrijd tegen Duitsland, op het gewonnen EK in '88. Maar, goed. Wouters was dan ook niet zo'n sierlijke voetballer als Robin van Persie weer wel is.
Nu mag u best weten dat ik van de Eredivisiewedstrijden alleen de samenvattingen kijk. En in die paar minuten dat Feyenoord te zien is bij Studio Sportuitzendingen komt RVP, zoals gezegd, nogal eens in beeld. En het lijkt haast wel (correct me if I'm wrong) of hij na iedere actie uitgebreid zijn neus staat te snuiten... met zijn VINGERS! En dat is wat mijn vrouw juist zo smerig vindt; "En na de wedstrijd geeft ie met die snotvingers iedereen een hand! BAH." Nou, je kan niet zeggen dat ze geen gelijk heeft. Van haar mag dat kontzakje voor een ouderwetse zakdoek best weer terugkomen. 
Maar nu effe serieus. Wat vindt een voetballiefhebber zoals u? Hoe gaat u Van Persie na zijn spelersloopbaan herinneren? Zeg eens eerlijk. U vindt het vast ook niet echt nodig dat RVP door Studio Sport steeds maar neus-snuitend in beeld wordt gebracht? Want dat verdient een goede voetballer als hij niet. En zeker de topscorer-allertijden van Oranje niet. Snotverdorie!


Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven