Columns

Column 9

Scorebord deel 1: Foto van vroeger

www.rkdvc.nl
Lang, héél lang geleden, had ik bedacht dat fotografie wellicht een leuke hobby voor mij zou zijn. Bij de plaatselijke winkel van H. de Jong had ik daarom een mooi fototoestel aangeschaft. Met verwisselbare lens. Daarbij liet ik me ook nog verleiden om wat filters en een stevige koffer af te laten tikken. Na een uitgebreide uitleg van de deskundige Henk himself, toog ik heen. Met het advies om zoveel mogelijk trucjes, die het apparaat rijk was, uit te proberen. Ha! Ik had er zin in!
Bij het oude Lido in Waalwijk fotografeerde ik o.a. een surfplankzeiler. Ergens in een weilandje een Anky van Grinsven in de dop en op de heidijk mijn vriendin op de fiets. Bij het toenmalige kasteel van d' Oultremont testten we de zelfontspanner en bij ons thuis zette ik mijn vader met een groen filtertje als the Incredeble Hulk op de gevoelige plaat. Natuurlijk bezocht ik ook het sportpark van RKDVC om bewegende objecten scherp in de lens te kunnen vangen. Het één na het andere fotorolletje werd zo vol geklikt. Eindelijk leek ik naast het voetballen een hobby gevonden te hebben, die best wel eens een hele leuke bezigheid voor mij ging worden.
Laatst (dus 40 jaar later, met intussen een hele andere hobby) zat ik in de grote doos met losse foto's te graven voor een kiekje van vroeger en kwam ik een foto tegen uit die serie van toen. Gemaakt aan de tribunekant van het hoofdveld van onze club. Als je goed kijkt, kan je de namen van de sponsoren van die beginjaren '80 lezen. Polonia, toen nog in de Stationsstraat. Nelissen Sport en het aloude Vissers Wegenbouw. De thuisploeg speelde op dat moment in een blauw/wit tenue, met hun leider in een gesponsord(?) geel windjack met in zwarte letters RKDVC op de rug gedrukt. De scheids (rechts nog net zichtbaar) in een mooi ouderwets zwarte outfit. Niet echt een spectaculaire foto, maar als je jezelf nu herkent als klein menneke, lijkt mij dat toch wel weer leuk. Dan wordt het ineens een mooi plaatje. Maar er is meer op te zien... (wordt vervolgd)

Jack Thomassen

(klik voor groot)


Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven