Columns

Column 14

De zorgen van Koeman

www.rkdvc.nl
Gek, hè? Maar blijkbaar zijn er toch nog mensen die niet weten dat Lionel Messi uit Argentinië komt. Tenminste, ik ging er vanuit dat zowat iedereen de beste voetballer van de wereld wel kende. En dan ook vast dat ie in dat Zuid-Amerikaanse land was geboren. Mocht iemand dan toch twijfelen, zou ik het niet gek vinden dat diegene in dat geval Spanje als antwoord geeft, omdat de kleine balvirtuoos al bijna heel zijn leven daar woont en voetbalt. Dat dacht ik namelijk toen een deelnemer aan een belspel op de radio het antwoord 'Portugal' als antwoord gaf, op de vraag waar Messi oorspronkelijk vandaan komt. Huh? Hoezo dan, Portugal?

Achter het stuur van het busje van mijn werk hoorde ik de rest van de vragen al niet meer. Een soort van angstdroom doemde op. En misschien niet zomaar een angstdroom. Nee, eerder een heftige nachtmerrie van elke liefhebber van het Nederlandse voetbalelftal. Want stel je toch eens het volgende voor: Lionel Messi en Cristiano Ronaldo samen in het team van één van de angstgegners van 'onze jongens': PORTUGAL! Och, lieve hemel. Net nu Ronald Koeman 's nachts soms zwetend wakker wordt, omdat Memphis en Daley Blind in de lappenmand zitten en de bondscoach dus twee van zijn dragende spelers bijna zeker gaat missen op het komende EK. Als die twee (CR7 en Messi) in hetzelfde shirt op het veld zouden staan, kunnen wij wel fluiten naar de tweede Europese titel.

Gelukkig kwam het besef dat dit slechts een boze droom is, net op tijd. Bij de eerste de beste bocht naar links stuurde ik mijn busje bijna de sloot in. Daar kwam ik goed weg. Het was beter voor mij (en het busje) dat ik de radio maar even uitzette. Want ik denk niet dat de baas het kan waarderen als ik zeg dat ik spontaan Ronaldo en Messi in het shirt van Portugal de straat over zag steken en het daarom juist hún schuld is dat de bus op zijn kant in de sloot belandde. Nee, daar trapt zelfs hij als niet-voetballiefhebber nooit in. Ook mijn baas weet immers dat de wieg van Messi in Argentinië stond. Zij kunnen echter alleen in hetzelfde shirt spelen als ze voor dezelfde club uitkomen.

Vooralsnog denk ik dat Ronald Koeman best rustig kan gaan slapen. Zijn grootste zorg nu is het herstel van Memphis, want om tot in de finale te kunnen komen moet je nu eenmaal iemand hebben die doelpunten kan maken. Laat onze jongens bovendien eerst maar eens door de poulefase heenkomen, dat is meestal al moeilijk genoeg. Trouwens ook voor het Portugal van Ronaldo, met Duitsland en Frankrijk in de poule. Lastig hoor. Maar mochten 'wij' in een latere fase toch nog tegen de Portugezen op het veld staan, is er in ieder geval één ding waar we ons niet druk over hoeven te maken: Lionel Messi gaat op het aankomende EK tegen Nederland geen enkel doelpunt maken, dat is zeker!

Jack Thomassen


Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven