Columns

Column 15

Terugblik

www.rkdvc.nl
In 2008 stuurde ik mijn allereerste column naar de redactie van de toen nog papieren DVC'er. Ondertekend als RKDVC-coach. Het stukje werd ergens tussen de andere mededelingen in het blad geplaatst. Maar later steeds iets verder naar 'voren'. En uiteindelijk wekelijks op de voorpagina.
Toentertijd had ik al wel een aantal dingetjes in mijn hoofd waarover ik zo'n klein verhaaltje kon schrijven. Maar eerlijk gezegd had ik nooit gedacht dat er daarna zo velen zouden volgen. Naast dat ze nu op de site van RKDVC staan, zijn ze ook te lezen op Facebook: https://www.facebook.com/jackwasherecolumns/  
Nu RKDVC in een jubileumjaar zit, ga ik een paar oude columns uit mijn archief graven en nogmaals laten plaatsen. 
Deze week die allereerste column:

GEKLEURDE VOETBALSCHOENEN
Wat vind U van de gekleurde voetbalschoenen? De meningen hierover liggen ver uiteen. Voor mijn gevoel zijn de oogpijnigende creaties van de bekende merken uit Amerika en Duitsland wel aan hun laatste ronde toe. Alle kleuren van de regenboog al dan niet gecombineerd met goud of zilver hebben we nu op de nooit anders dan groene velden kunnen aanschouwen.

Wat voor tenenkrommende kleurschakeringen hebben de bedenkers voor ons nog in petto? Ja, zolang de mensen ze blijven kopen natuurlijk, daar draait alles immers om. Ik vraag me af wat de dragers van dit schoeisel er van verwachten. Ga je er beter van voetballen? Bijna net zo goed als de grote sterren?
Iedereen weet dat de helden van de velden voor een grote zak met geld (en gratis schoenen) vooral de jeugdige voetballers willen verleiden de nieuwste modellen aan te schaffen. Zitten ze fijner? Schiet je harder? Nee, natuurlijk niet. Men wil gezien worden met hetzelfde schoeisel  waarmee de vedetten uit de grote competities hun kunsten vertonen.

Echter van de felle kleuren is niet iedereen gecharmeerd, vanaf de zijlijn kwam de opmerking dat de gele en ook de oranje exemplaren net klompen uit Volendam leken. Dan schiet je je doel voorbij lijkt mij. En nu sommigen met over de knieen opgetrokken voetbalkousen en de broek afgezakt tot halverwege het achterwerk uit de kleedkamer komen, ga je nog denken dat het carnavalsfeest al voor de deur staat.

Maar goed, de kleur van de schoenen is niet bepaald bij de voorschriften van het tenue van de club waar je speelt. Iedereen moet zelf weten waar hij of zij op voetbalt. Naar mijn tevredenheid kiest gelukkig het merendeel nog steeds voor de '' goeie ouwe " zwarte schoenen, zo nodig opgesierd met gekleurde of witte strepen. Misschien dat er eens modellen in retrostijl op de markt gebracht moeten worden, zoals de onverwoestbare, seizoenen meegaande Quicks. Bij veel vaders dan wel nog actieve voetballers van boven de 40 wel bekend. Als de af te rekenen bedragen dan ook nog eens retrostijl worden?

RKDVC-coach


Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven