Laatste nieuws RKDVC

Karel Dollekens, 80 jaar oud, 60 jaar lid, bijna 50 jaar vrijwilliger en 40 jaar scheidsrechter bij RKDVC

24 december 2016
www.rkdvc.nl
Wat is een vereniging zonder vrijwilligers. Helemaal niets. Zeker bij een club als RKDVC met meer dan 1100 leden lopen heel wat vrijwilligers rond. Een van de meest bijzondere en trouwe vrijwilligers is de nu 80-jarige Karel Dollekens. Hij is niet alleen jarenlang jeugdleider geweest binnen onze vereniging, maar is nu twee avonden in de week actief als terreinbeheerder en loopt daarnaast op zaterdag bij de jeugd nog altijd over het veld als scheidsrechter.

Karel werd op 21 december 1936 geboren in Düsseldorf in Duitsland. Op jonge leeftijd kwam hij met zijn moeder en stiefvader naar Nederland. In 1946 verhuisde hij op 10-jarige leeftijd na vele omzwervingen en verhuizingen door het hele land naar Drunen, waar hij is blijven wonen. Na zijn schooltijd heeft hij bij diverse werkmaatschappijen (o.a. Vissers Wegenbouw) gewerkt als grondwerker. Hij heeft twee kinderen uit zijn eerste huwelijk en is later (na het overlijden van zijn vrouw bij een noodlottig ongeval in 1974) hertrouwd.
 
In 1957 is hij lid geworden van RKDVC, nu bijna 60 jaar geleden. Hij voetbalde zelf als rechtsbuiten in diverse senioren elftallen tot hij op latere leeftijd wat last begon te krijgen van blessures. Onder andere Toon Schapendonk heeft hem in 1977 gevraagd om zich in te willen zetten als scheidsrechter binnen de club. Iets waar hij geen spijt van heeft gekregen en wat hij tot op de dag van vandaag, al bijna 40 jaar, nog wekelijks met veel plezier doet. Met zijn bijna 80 jaar fluit hij op zaterdagochtend pupillenwedstrijden en oogst daarmee enorm veel waardering. Naar eigen zeggen laat hij de spelertjes graag voetballen en fluit hij niet voor elk wissewasje.
 
Vanaf 1968 is Karel vele jaren actief als pupillenleider binnen de vereniging en in de onderlinge competitie bij de allerkleinsten was hij leider van Feyenoord, nog altijd zijn favoriete club in Nederland. Voor zijn pupillen kocht hij uit eigen zak echte rood-witte Feyenoord-tenues, die zijn spelertjes mochten houden. Het was zijn lust en zijn leven. In het seizoen 1971-1972 werd hij verkozen tot pupillenleider van het jaar. Iets waar hij nog altijd enorm trots op gaat. Dat hij zich in die tijd bijzonder thuis voelde bij RKDVC blijkt wel uit het feit dat hij zijn tweede huwelijk heeft gevierd in de oude kantine van RKDVC.


Karel met zijn team in de door hem geschonken shirts

 
Karel is altijd betrokken gebleven bij RKDVC. Hij geniet van de omgang met alle DVC-ers en vindt het prachtig om de pupillen, die hem kennen van het fluiten op zaterdag , in het dorp te kunnen begroeten. Wekelijks is hij op vrijdag op de club te vinden, waar hij allerlei hand- en spandiensten verricht. Onder andere het uitzetten van de kalklijnen samen met Jos Kouwenberg. Hij gaat er fier op dat we bij RKDVC zo’n prachtige accommodatie hebben en dat hij daar zijn steentje aan bij kan dragen. Verbeterpunten bij RKDVC kan hij niet noemen.
 
Als RKDVC mogen we blij zijn met dit soort clubmensen met blauw-wit bloed in de gelederen. Karel is absoluut zo iemand. Een kleine, grote man, die altijd trouw is gebleven aan de vereniging en zijn plaats in de DVC-familie na bijna 60 jaar lidmaatschap (waarvan bijna 50 jaar vrijwilliger en 40 jaar scheidsrechter) meer dan verdiend heeft.

Karel is iemand, die meer op de achtergrond acteert. Daarom is deze Feyenoord-leus op zijn lijf geschreven: “Geen woorden, maar daden”.

(Alle foto's zijn aanklikbaar voor groot formaat)


Karel staand, 2e van links tijdens pupillenleiders uitje in Millingen.Karel met een van de door hem begeleide pupillenteamsKarel met het kampioensteam Feyenoord in 1969

 
Uitslag 1e week is  € 2338,80  (blauwe formulieren) Hiermee is de jeugdtoto bijzonder goed van start gegaan en ruim €… Meer >
 
www.rkdvc.nl

Vrijwilligeravond 2019

14 maart 2019
Op zaterdag 13 april 2019 wordt de jaarlijkse vrijwilligersavond weer gehouden Meer >
 
www.rkdvc.nl
Op maandag 22 april 2019 organiseert Vlijmense Boys, in samenwerking met Stichting de Schroef, de tiende editie van de… Meer >
 
www.rkdvc.nl
Last van een blessure? Het eten van voldoende eiwitten is essentieel voor een goed herstel! In geval van blessures is de behoefte aan… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
08-02-2019 Meer >
 
 
06-02-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven