Laatste nieuws RKDVC

Guus Berens vindt het mooi geweest

13 juli 2019
www.rkdvc.nl
Onlangs heeft Guus Berens afscheid genomen als selectie speler van RKDVC 1. Na 10 seizoenen, 213 wedstrijden, 37 doelpunten en circa 550 trainingen komt er dus een einde aan een mooie carrière. In het seizoen 2007-2008 mocht Guus onder trainer Frans Grondman zijn debuut maken in de hoofdmacht. In het seizoen 2008-2009 volgden nog 3 “test” wedstrijden waarna Guus halverwege seizoen 2009-2010 definitief bij de 1e selectie aansloot, dit was op 6 december 2009 met een thuiswedstrijd tegen SC ’t Zand (1-0) uit Tilburg. John Meijs was vanaf het seizoen 2010-2011 de volgende trainer van Guus.
Het daarop volgende seizoen beleefde Guus een van de dieptepunten in zijn carrière, degradatie naar de 3e klasse. Na deze degradatie lukte het niet om direct terug te keren naar de zo gewenste 2e klasse. Het seizoen 2012-2013 werd met een 4e plaats en een periodetitel afgesloten. De nacompetitie werd over 2 wedstrijden nipt verloren van RPC. Het hoogtepunt vond echter plaats in 2013-2014, kampioen van de 3e klasse en met 14 doelpunten en diverse assists had Guus een behoorlijk aandeel in dit kampioenschap.


Voor het seizoen 2014-2015 werd Hans Lathouwers aangesteld en werd met een uiteindelijke keurige 7e positie de terugkeer in de 2e klasse afgesloten. Een vreemd seizoen met voor de winterstop 13 wedstrijden en 24 punten en na de winterstop 13 wedstrijden en 10 punten. Het kantelpunt was de laatste wedstrijd voor de winterstop WSC uit. Velen herinneren zich nog wel de ten onrechte afgekeurde goal van Remco. Tot die tijd mede koploper maar na de winterstop wist men in de voorlaatste wedstrijd het klasse behoud pas veilig te stellen.
Voor het seizoen 2015-2016 werd Frans van Wijk aangesteld en deze werd tegen het einde van het seizoen weer vervangen door Mo Duzgun. Deze wisselingen mochten echter niet baten en Guus beleefde helaas zijn tweede dieptepunt, degradatie naar de 3e klasse. Voor 2016-2017 werd John Meijs teruggehaald om het tij proberen te keren. De weg omhoog werd weer gezocht maar helaas niet gevonden, dit resulteerde twee seizoenen in een 7e plaats.
Afgelopen seizoen werd helaas wederom niet wat we ervan verwachtten en rond de winterstop was het zelfs alarmfase rood, RKDVC en de rode lantaarn in de 3e klasse. Edwin van Wijk werd bereid gevonden eerder aan zijn klus te beginnen en het seizoen af te maken. Op deze manier moest de neerwaartse spiraal doorbroken worden wat na een knappe eindsprint is gelukt. Door een hele mooie reeks werd klasse behoud veilig gesteld, je had er toch niet aan moeten denken na ruim 10 seizoenen afscheid nemen met degradatie naar de 4e klasse!?
Inmiddels had Guus dus besloten om een punt achter zijn mooie en lange carrière bij RKDVC 1 te zetten. Het was misschien niet allemaal even mooi, goed en succesvol maar je hebt je altijd maximaal gegeven. Want als Guus binnen de lijnen stond gebeurde er altijd iets en was hij toch vaak weer de grote aanjager en een voorbeeld voor velen. Guus verprutste soms grote kansen maar scoorde vaak ook de mooiste doelpunten en wist vaak uit het niets het netje te vinden. Zonder andere tekort te doen werd Guus afgelopen seizoen terecht uitgeroepen tot speler van het jaar. Na een dagje vissen is Guus tijdens een gezellige avond door het bestuur, de supporters en de selectie in de bloemetjes gezet.
Guus namens alle leiders, grensrechters, verzorgers, medespelers, trainers, supporters en overige mensen binnen RKDVC: Je was en bent een fijn persoon om mee samen te werken, je bent een voorbeeld voor velen. Guus, nogmaals bedankt.   

 

 

 
www.rkdvc.nl

Autoschade

05 december 2019
Zondag 1 december is er op de parkeerplaats langs de Sportlaan schade veroorzaakt aan een auto. Er is hierbij geen boodschap… Meer >
 
www.rkdvc.nl
Op zaterdag 14 december om 11.30u is er een bijeenkomst voor alle leiders/trainers van de onderlinge pupillen. We hopen dat er van… Meer >
 
www.rkdvc.nl

Sinterklaas bedankt

04 december 2019
Vrijdag 29 november was het zover: Sinterklaas kwam naar RKDVC, naar onze jongste voetballers en voetbalsters. Sint was gekomen met 3… Meer >
 
www.rkdvc.nl

Vacature update

01 december 2019
Een vereniging bestaat voor en dankzij de leden. We kunnen bij RKDVC dan ook niet zonder vrijwilligers. De vacatures die momenteel… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-07-2019 Meer >
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven