Nieuwsarchief

Filter overzicht
Beste mensen,

Enige tijd gelden kwamen wij via Nico van de Geer in contact met De Heer Van Selst. Hij was op zoek naar een ruimte om met groepjes kinderen extra motorische trainingen te kunnen geven.
Via Nico van de Geer is hij uiteindelijk bij RKDVC terecht gekomen. Twee weken geleden op zondagochtend hebben Nico, Peter Kuijsten en Hans Brokx zo’n training bijgewoond en we waren onder de indruk.

In de onderhandelingen die daarna zijn gevoerd hebben wij met de heer Van Selst het volgende kunnen afspreken.
1. Er mag gebruik gemaakt worden van een oefenstrook achter het kunstgrasveld
2. Er mag gebruik gemaakt worden van kleedruimte
3. De training is op zondagochtend (vanaf half 10)
4. Ouders van F-pupillen van RKDVC die denken dat het verstandig is dat hun kind extra motorische vaardigheidstraining krijgt, kunnen dit melden bij Hans Brokx via mail (hansbrokx@kpnmail.nl) . Hans geeft deze namen door aan Willem.
5. De procedure is dan als volgt:
- Willem doet een test, deze is gratis
- Daarna volgt een advies. Dit advies kunt u opvolgen of niet
- Gaat uw kind deelnemen aan de trainingen worden de verder afspraken waaronder de vergoeding door u als ouder met de heer Van Selst verder afgesproken.

Wij denken dat we hier een extra stukje dienstverlening mee kunnen aanbieden waar een aantal kinderen weer erg mee geholpen kan zijn. Lees ook even het stukje hieronder.
Mocht u wat ervaringen uit eerste hand willen horen, spreek dan Nico van de Geer aan. Hij kan u vast wat meer vertellen.

Met vriendelijke groet

Hans Brokx
Jeugdvoorzitter RKDVC

Beweging en balanstechnieken.

Een paar jaar geleden ben ik begonnen met enkele jongens uit de groep te halen om extra te begeleiden bij hun bewegingen. Enkel en alleen omdat hun bewegingen zo slecht waren dat zij grote moeite hadden om een lengte draai in hun loop te maken. Toen ik dan ook de vraag kreeg of ik training kon geven aan de hele groep, hoefde ik niet lang na te denken.

Zelf ben ik 30 jaar trainer geweest van een turnselectiegroep in Breda, waar ik altijd bezig was om de beweging vanuit het lichaam zo soepel mogelijk te laten verlopen. Nu moet ik toegeven dat ik tijdens de eerste trainingen veel verbaasde blikken van de ouders heb gezien. De opmerkingen van ”dit hebben wij nog nooit gezien” waren dan ook te begrijpen. Ik heb dan ook aan de ouders uitgelegd dat een goede basis het belangrijkste is voor een voetballer.

Is men niet goed in balans dan heeft een voetballer altijd problemen met het uitvoeren van de beweging. Zo werk ik het liefst met kinderen van 6 jaar waar men de beweging nog moet aanleren. Zorg dan ook dat de basis goed word aangeleerd, dan heeft men als trainer minder moeite om de voetballer de beweging aan te leren. Zijn er problemen in de beweging dan moet men terug naar de basis om de bewegingsfout te verbeteren. Daarbij is mijn leerproces er altijd op gericht dat de druk op de voorvoeten moet zijn. Als je hier een tijdje mee bezig bent, ziet men gelijk een andere looptechniek, de voetballer is zonder het zelf te weten sneller geworden en veel beweeglijker.

Voor de balanstechniek gebruik ik zelf altijd een pion, dit omdat een pion niet wegrolt en er een belangrijke driehoek in zit. Je kunt er dan ook allerlei oefeningen mee doen om de snelheid van de beweging te verhogen. Het leuke ervan is dat het resultaat direct zichtbaar is. Al deze bewegingen moeten dan ook uitgevoerd worden met druk op de pion. Nu hoef ik aan ouders die regelmatig staan te kijken niet meer uit te leggen hoe moeilijk dit is. Wij zagen dan ook in het begin van de trainingen dat de voetballertjes regelmatig over het gras rolden. Ook is het de bedoeling dat men met het hele lichaam werkt aan de beweging en als dit lukt dan heeft men al een heel groot probleem opgelost. Na enkele trainingen ziet men dan ook dat de voetballer het langzaam begint te begrijpen en het zal U niet verwonderen dat dit meestal de jongste voetballertjes zijn. Daarom is het ook zo belangrijk dat de voetballer op zeer jonge leeftijd begint met deze trainingen.

Ook wordt er bijzonder veel aandacht besteed aan het voetballen met twee benen en U heeft gezien hoe moeilijk dit is, maar dat er duidelijk verbetering mogelijk is. Het koppen van de bal leer ik ook op mijn manier aan. Hierbij let ik altijd op de houding van het hoofd, zodat de atlas / draaier niet teveel belast worden.

Koppen aanleren doet men dan ook tijdens de trainingen op een afstand van hooguit 1,5 meter en men moet met het hoofd naar de bal bewegen en niet afwachten tot de bal op het hoofd komt. Na een complete sessie ben ik dan ook zeer tevreden en hoop dan ook de volgende jaren ermee door te kunnen gaan. Wetende dat er nog heel veel te verbeteren is. Zeker als men het plan op tafel heeft gelegd , om selectiegericht te gaan werken. Dan kunnen wij verder met loop- en sprongtechnieken en dat is nog een hele klus. Want de meeste voetballers denken dan zij omhoog springen, maar zij trekken enkel hun benen in. En het is niet alleen voor het voetballen van Uw zoon/dochter, maar ik vind dat zij die zeer intensief bezig zijn met deze trainingen er de rest van hun leven plezier van hebben.

W. v. Selst

 
www.rkdvc.nl
Geachte ouders, Jaarlijks organiseert de pupillenafdeling van RKDVC ter afsluiting van het voetbalseizoen het bekende RABO Vaders… Meer >
 
Voorafgaand aan de 250e wedstrijd van Joris Hendriks de onderlinge wedstrijd FC Groningen-FC Utrecht, F-pupillen A1-poule. Bijgaand… Meer >
 
 
 
Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven