Nieuwsarchief

Filter overzicht

RKDVC 1 kampioen

20 mei 2014
Paaszaterdag 2014 is een historische dag voor RKDVC geworden. Bij winst in Boxtel kon na 21 jaar weer eens een kampioenschap vieren. Het talrijke publiek, naar schatting van Boxtel ongeveer 1.000 toeschouwers, kreeg een waar spektakelstuk gepresenteerd. Vanaf de aftrap lieten beide ploegen zien ervoor te gaan. Hierbij wilde Boxtel vanuit een gesloten defensie en met een snelle counter het zenuwachtig RKDVC bestrijden. Een sterk voorbeeld hiervan werd in de 10de minuut gepresenteerd. Nadat RKDVC haar eerste kans kreeg en zag dat de keeper van de thuisclub de inzet keerde, volgde een snelle uitbraak van de Boxtelnaren. De altijd trefzekere spits van Boxtel kwam vrij voor het doel van Roel Bijsterbosch en wist met een fraaie inzet de DVC-goalie te passeren, 1-0. Hierna probeerde RKDVC snel de gelijkmaker te maken, echter stuitte hierbij op de ijzersterke defensie en dito doelman van Boxtel. Toch zou ook deze nog voor rust gepasseerd worden. In de 19de minuut ging, bij een aanval van RKDVC, Steven ten Cate goed voor de bal. Hij was net iets eerder bij het projectiel dan de Boxtelse doelman en kon de bal afleveren bij spits Jorg van Oijen. Op zijn beurt legde hij de bal op maat af op Guus, die hierop beheerst de gelijkmaker kon scoren, 1-1. Ook hierna bleef RKDVC de duidelijk betere ploeg. Op slag van rust kreeg het zelfs enkele prachtige mogelijkheden. Eerst was het Yannick van Zutphen die zijn schot juist naast zag gaan en vervolgens Jorg die vanuit een vrije trap zijn schot op miraculeuze wijze door de doelman gekeerd zag worden. Uit de hoekschop die volgde kon een verdediger van Boxtel op de lijn de bal nog keren.

Deze kansen waren het sein voor de DVC-ers de tweede helft met een nog hoger tempo de bal rond te laten gaan. Het was overduidelijk dat Boxtelnaren dit tempo niet konden bijbenen. Al in de 46ste minuut volgde de 1-2. Nu was het Shakeb Ahon Zada die een zeer scherpe voorzet op Jorg gaf. De verdediger bij de eerste paal probeerde de voorzet er nog uit te halen maar raakte de bal hierbij zodanig dat deze in eigen doel zou verdwijnen, 1-2. In het kwartier dat hierop volgde creëerde RKDVC kans op kans. In de 48ste minuut kon de doelman van Boxtel nog met zeer knappe redding Jorg van een doelpunt af houden. Drie minuten later zou dit niet meer lukken. Nadat RKDVC de bal met een lange pass het spel vanuit de verdediging omzette in een zeer snelle uitbraak werd Jorg op volle snelheid perfect aangespeeld. Alleen voor de doelman liet hij deze compleet kansloos en legde de 1-3 vast. Weer vier minuten later onderscheidde de doelman van Boxtel zich door opnieuw knap te reageren op een fraai schot van Yannick van Zutphen. In de 57ste minuut zou de galavoorstelling van RKDVC bekroond worden met de allermooiste treffer van deze competitie. Na een fraaie voorzet van Roy de Vaan kon Jorg de bal op zeer fraaie wijze aannemen en volleerde hij de bal op schitterende wijze, de keeper kansloos latend, het doel in, 1-4. De spelers van beide ploegen beseften vanaf dat moment dat de wedstrijd gespeeld was. Het gevolg was dat hierna het tempo in de wedstrijd omlaag ging en de wedstrijd gespeeld was.

Het kampioenschap was behaald en dat werd ook uitbundig gevierd. De champagne kon ontkurkt worden en kreeg trainer John Meijs een uitgebreide douche van het heerlijke vocht. Namens de KNVB reikte bestuurslid mevrouw Betty Schelle de kampioensmedailles en de kampioensschaal uit waarna het nog lang onrustig bleef in Boxtel en vervolgens in Drunen. Het laatste deel van de terugreis werd gedaan op de fraai uitgedoste platte kar die een ere-tocht door Drunen naar het Sportpark maakte. Daar werden de spelers opgewacht door een paar honderd DVC-fans om vervolgens dit kampioenschap tot in de late uren te vieren.
Opstelling:        Roel Bijsterbosch, Marco Pulles, Nick van de Laar, Remco van Hoesel, Steven ten Cate, Yannick van Zutphen, Roy de Vaan (Martijn van Esch 69ste), Ruud van Son, Jorg van Oijen, Shakeb Ahon Zada (Ray Kivits85ste), Guus Berens (Jan Bullens 30ste)
Scoreverloop:   1 – 0     Pascsal van de Brand   10de minuut
                        1 – 1     Guus Berens  19de  minuut
                        1 – 2     Eigen doelpunt  46ste minuut
                        1 – 3     Jorg van Oijen  51ste minuut
                        1 – 4     Jorg van Oijen  57ste minuut
Toeschouwers: 1.000

Zondag 1 juni speelt RKDVC 4 de laatste wedstrijd van de nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse. Na een zwaarbevochten… Meer >

Op zaterdag 7 juni wordt het Rabobank Vaders-Moeders-Pupillentoernooi voor de 39e keer gehouden. Hierna volgen mededelingen voor… Meer >