Nieuwsarchief

Filter overzicht

ADO Den Haag wint Red Rag Cup 2014 bij RKDVC

21 mei 2014
Op eerste paasdag werd dit jaar de 2e editie van de Red Rag Cup gespeeld bij RKDVC. Naast een team van RKDVC en JVOZ waren er 14 betaald voetbalclubs met hun U13 teams naar Drunen gekomen om te strijden om de Red Rag Cup. Na de presentatie van de teams op het hoofdveld werd er om 10.00 uur aangevangen met de eerste poulewedstrijden. Het complex van RKDVC was ondanks het kampioenschap van het eerste elftal een dag eerder weer keurig opgeruimd. De naar schatting 1500 bezoekers konden naast het aanschouwen van de prachtige partijen voetbal de uitslagen en standen live bijhouden op de diverse schermen en op diverse plaatsen waren eet- en drinkgelegenheden opgesteld. De vrijwilligers van RKDVC lieten zich op deze dag wederom van hun beste kant zien. Na het spelen van de poulewedstrijden streden de 4 poulewinnaars uiteindelijk om de plaatsen 1 t/m 4. Dit jaar waren dit ADO Den Haag, Red Bull Salzburg, AZ en FC Twente. Na de halve finales mochten AZ en FC twente strijden om de 3e plaats en het was AZ die met 3-1 deze wedstrijd won. De finale tussen ADO Den Haag en Red Bull Salzburg leverde de beste kansen op voor de ploeg uit Oostenrijk maar helaas werd er niet gescoord in de reguliere speeltijd. Penalties moesten uiteindelijk uitmaken wie de winnaar van deze editie zou worden. ADO Den Haag wist 4 penalties te scoren, ééntje meer dan Red Bull Salzburg, waardoor zij winnaar werden van deze 2e editie van de Red Rag Cup en de titel overnam van Sparta die vorig jaar gewonnen had. RKDVC eindigde op een keurige 12e plaats doordat FC Groningen de penalties beter nam. Hiermee werd nog maar eens aangetoond dat de jeugd bij RKDVC op een behoorlijk niveau voetbalt. De einduitslag van de 2e editie van de Red Rag Cup was: