Filter overzicht

RKDVC 3 flikt het!

09 juni 2015
Zondag 7 juni speelde het derde de laatste nacompetitiewedstrijd voor promotie naar de eerste klasse, het hoogst haalbare.

De wedstrijd was in Tilburg bij LONGAen we begonnen de wedstrijd met een 1-0 voorsprong. Spannend dus!
Terwijl de spelers het veld opkwamen werd het blauwwitte hart van velen weer duidelijk. Meer dan 100 RKDVC toeschouwers stonden er langs de lijn. Er werd vuurwerk afgeschoten. Kortom een echt RKDVC begin. LONGA had zo'n dertig man publiek, dus dat stak wat schril af. De eerste helft had ook nog een bijzonder moment waarbij de scheidsrechter zich blesseerde. Gelukkig wist onze professionele verzorger middels een heerlijke massage de oplossing te brengen (dank Erik).
De wedstrijd gaf geen al te mooi voetbal, maar dat maakte niet veel uit. Het ging om het resultaat. We gingen de rust in met een 0-0 stand. Voetballend waren we de meerdere van Longa, maar we waren wat slordig in de eindpassing. We wisten het. Na de rust zou LONGA gaan aandringen. Dat gebeurde ook en dat resulteerde in de 1-0 voor de Tilburgse ploeg. Totaalstand dus 1-1. Toch niet weer zo'n wedstrijd als tegen HVV? Nee hoor, na wat kansen voor Longa, was het Bas Brekelmans die de gelijkmaker scoorde (klik voor video) en dus was het totaal nu 2-1 voor ons. Nu vasthouden tot het einde en dat lukte met kunst en vliegwerk, ondanks het feit dat we weer een helft van honderd minuten hadden.
WAT EEN FEEST!! SHIRTJES WAREN GEREGELD, DE PLATTE KAR IN DRUNEN, CHAMPAGNE, EXTRA BONNEN, BIER EN EEN LEKKER BUFFET VAN MARK (DANK JE).
Tot in de late uurtjes ging het door, maar het was dan ook een unieke prestatie van dit team onder de leiding van een hartstochtelijke trainer Chris (dank je Chris) die aangaf dat hij trots was op zijn jongens. Nou de jongens ook op hem.
Dank voor alle toeschouwers, want jullie waren een enorme steun!
Nu rusten en dan komend seizoen weer een tandje zwaarder.

Groeten van Chris, Erik, Henny en Hans

Op zaterdag 6 juni vond op het sportpark de pupillendag én het Vaders-Moederstoernooi plaats. Aan de oproep van de organisatie om van… Meer >

Met de komst van trainer Frans van Wijk naar RKDVC is de technische staf van de selectie van RKDVC compleet. Meer >