Nieuwsarchief

Filter overzicht
Tijdens de districtsbekerfinale heeft RKDVC B1 zich tekort gedaan. Tegen drie sterke tegenstanders kon het elftal zich nog een prijs bezorgen. De eerste tegenstander was JVOZ uit Vlissingen. Direct vanaf de aftrap werden de Zeeuwen voor eigen doel vastgezet. De meeste kansen waren voor de DVC-ers. Al na drie minuten werd de 1-0 gescoord. Via Mathijs kwam de bal bij Samed. Op grootse wijze passeerde hij enkele verdedigers en alleen voor de doelman rondde hij ook perfect af. In de tweede helft probeerde JVOZ terug in de wedstrijd te komen. Maar tot veel kansen kwamen zij niet. En die ene aanval dat zij wel kansrijk werden wilde de doelman, Jeroen, van geen wijken weten. Met nog zes minuten te spelen was het Mathijs die het meest attent was. Nadat de bal via een vrije trap voor het doel kwam. Was hij er als de kippen bij en scoorde de 2-0.

Echter de tweede wedstrijd tegen GJS zou op een waar drama uitlopen. Nadat RKDVC voor rust vier grote kansen onbenut liet bleef het 0-0. Het missen van deze opgelegde mogelijkheden was het gevolg van het ongeconcentreerd benaderen van deze wedstrijd. Het spelpeil zakte in de tweede helft tot een dramatisch niveau. Het gevolg was dat GJS steeds meer een kans rook. Kort voor het eindsignaal werd dit ook nog eens bewaarheid. Doelman Joris beoordeelde een inzet geheel verkeerd waardoor de bal midden voor het doel voor de voeten van de spits van GJS kwam te liggen. Deze opgelegde kans liet hij niet liggen en scoorde 0-1

De laatste wedstrijd tegen NOAD werd weer met een juiste instelling benaderd. Het gevolg was weer een duidelijke overwinning. Op alle fronten waren de Drunense jongens beter dan hun Tilburgse tegenstanders. Met 2-0 werd deze wedstrijd gewonnen. In de negende minuut legde Joep de bal keurig af op Samed. Die vervolgde met een prachtige actie waardoor hij vrij voor het doel kwam. Zijn inzet kon door de doelman niet gekeerd worden en verdween in het doel, 1-0. In de tweede helft was het Mathijs die de bal veroverde en de bal aflegde op Jeroen Verschuren. Allen voor doel liet ook hij de doelverdediger kansloos en scoorde de 2-0.

Doordat GJS, die haar eerste wedstrijd tegen NOAD met 1-0 won, haar laatste wedstrijd tegen JVOZ gelijk wist te houden werden zij de winnaar van de districtsbeker. RKDVC legde beslag op de tweede plaats

Door afmeldingen van twee teams stond er bij de A-junioren een echte finale op het programma. Tegenstander was derde divisionist ASWH. Een zeer sterke tegenstander. Iedereen verwachtte voor RKDVC een zware strijd. Deze verwachtingen kwamen voor het gehavende RKDVC A1 ook uit. Toch kon uitstekend tegenspel worden geboden. Dankzij een grote inzet kon de stand tot rust gelijk gehouden worden. Vroeg in de tweede helft kreeg RKDVC een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. De toegekende strafschop werd echter door de doelman van ASWH gepakt. Direct hieruit kon een tegenaanval opgezet worden. Deze werd knap omgezet in een treffer, 0-1. Nadat het enkele minuten later zelfs 0-2 was geworden leek het verzet van de DVC-ers gebroken. Niets was minder waar. Met een grote inzet werd de 1-2 gezocht en gevonden. De DVC-ers lieten zien uit het goede hout gesneden te zijn, door vol voor de gelijkmaker te gaan. Bij een counter profiteerde ASWH ten volle van de geboden ruimte en bepaalde de eindstand op 1-3.

Afscheid Toos

29 mei 2013
Aan het eind van het seizoen zal Toos Melis de werkzaamheden, die zij vele jaren als kantinemedewerkster plichtsgetrouw voor RKDVC… Meer >

Aan het eind van dit seizoen is Martien Elshout 40 jaar jeugdleider. Om dit heuglijke feit te vieren bieden we Martien een wedstrijd… Meer >