Nieuwsarchief

Filter overzicht
Vanwege ons kampioenschap mochten de mannen van de A1 de wedstrijd tussen AZ en Ajax om de JC-schaal bezoeken.

Helaas waren er maar een paar reacties op het mailtje wat Andre heeft verstuurd en zo gingen Andre, Damian, Jorn en Rick v Woerkom met z’n 4 naar de Amsterdam ArenA. De wedstrijd was nog niet begonnen of bij ons verliep het al stroef, want Andre was verkeerd gereden, omdat we niet echt aan het opletten waren waar we naartoe moesten  rijden. Eenmaal aangekomen gingen we het stadion met het grootste bezoekerscapaciteiten in. We zaten op de laatste rij van de eerste ring, met tot ons genoegen een bar recht achter ons. Langzaam druppelden ook de kampioenen van onze B1 en C1 binnen en zo was RKDVC goed vertegenwoordigd en kon de wedstrijd beginnen. In de eerste helft was het niet te zien dat de kampioen tegen de bekerwinnaar aan het voetballen was, want het niveau was daar te laag voor. Ajax domineerde wel in de eerste helft, maar ze zijn maar nauwelijks gevaarlijk geweest. Na rust werd het beter opgepakt, en het was een stuk leuker om naar te kijken. Nadat Daley Blind in de 51e minuut onder zijn voeten werd gelopen, speelde AZ door en kwam er een lange cross pass waarna Gudmundsson werd vrijgespeeld en goed de rust bewaarde om de 1-0 op zijn naam te zetten. AZ drukte goed door en een kwartier later kon Johannsson een rebound intikken en AZ op 2-0 zetten. Andre genoot hier van, in tegenstelling tot de Ajacieden onder ons. In de 69e minuut schoot Christian Eriksen via een vrije trap Ajax weer in de wedstrijd en zo werd het 2-1. Niet veel later wist ook Sigthorsson het net te vinden en tikte via een rebound de 2-2 binnen. Verder werd er aan beide kanten druk gezet maar binnen de 90 minuten werd er verder niet meer gescoord. Tijd voor verlengen dus! Dit had je niet willen missen natuurlijk, maar gelukkig waren er vier van de A1 die dit ook niet hoefde te missen. In de 103e minuut kwam er een voorzet vanaf rechts en de aanvoerder van Ajax, Siem de Jong, kopte de 2-3 binnen en liet zien hoe belangrijk hij voor Ajax is. AZ wist niet meer gevaarlijk te worden en zo kon Ajax de eerste prijs van het seizoen binnenhalen. Kampioenschap, beker en Champions League volgen dit seizoen dus maak je borst maar nat. Andre, Damian en Jorn, bedankt voor de leuke avond.

Wist je dat:
- Andre dacht dat hij naar het stadion kon rijden zonder TomTom, maar het hem niet lukte.
- Jorn nog geen 5 minuten terug was uit Zeeland en al mee mocht naar de wedstrijd, en toen we terug waren alweer gelijk door moest naar een verjaardag.
- Damian de avond begon met een beetje snuiten, maar aan het eind van de avond een zeehond aan het immiteren was en flink moest hoesten vanwege de airco in de bus van blanes naar Nederland.
- Rick v Woerkom een trots supporter is nadat Ajax de eerste prijs binnen heeft gehaald.
- De rest van het succesvolle A1 van RKDVC seizoen 2012/2013 veel hebben gemist.

Op zaterdag 10 augustus staan de materialen van alle jeugteams (pupillen en junioren) weer gereed voor het komende… Meer >

De training voor de lagere seniorenelftallen begint weer op donderdag 8 augustus. Aanvang is 19.45u en de training zal onder de… Meer >