Heracles

Datum Tijd Thuis Uit Einduitslag
01-01-1970 01:00

Heracles ontwaakt in de 2e helft

Na een weekendje vrijaf kon Heracles weer aan de bak, dit keer tegen Twente, een geduchte tegenstander met veel scorend vermogen. Gemiddeld spelen we tegen FC Twente 1 goede helft en 1 slechte helft. Maar dat is meestal niet goed genoeg voor een overwinning. Ook deze zaterdag niet.

De eerste helft was Heracles vooral aan het kijken naar hoe goed FC Twente aan het voetballen was en voordat we het in de gaten hadden stonden we al met een nulletje of 5 achter. We liepen naar voren als we naar achteren moesten. Onze passjes kwamen wel aan, maar meestal bij een Twente speler en we hielpen onze keeper niet zo goed mee. Gelukkig werd er niet op elkaar gemopperd, want we wisten allemaal wel dat het een stuk beter moest.

Aan het eind van de 1e helft ging het wel weer wat beter, maar er stonden wel 9 of 10 tegendoelpunten op het scorebord. In de rust keken we mekaar eens goed aan en besloten dat we in ieder geval veel meer in de weg zouden gaan lopen. Stijn, die vandaag een verdienstelijk debuut maakte als voetballer, zag zo waar een lichtpuntje want we hadden bijna gescoord.

Mees keepte in de 1e helft, dat was wel vervelend met al die tegengoals, maar hij stroopte in het veld zijn mouwen omhoog in de 2e helft. Hij ging voorop in de strijd en nam de rest mee op sleeptouw. Twente kreeg bijna geen kansen meer, en Heracles ging er op los scoren. Ruben met twee doelpunten op doorzettingsvermogen en Simon met een mooi doelpuntje in de korte hoek. Thijmen verdedigde sterk en Vic gooide er regelmatig een nuttige sliding in. Stijn voetbalde al prima mee voor de eerste keer en Dean was weer overal te vinden op het veld en speelde steeds goed de vrijstaande speler aan.

Oftewel de 2e helft was gewoon goed van Heracles en daar konden we dus erg tevreden over zijn. We werkten voor elkaar en werd al goed overgespeeld! Uiteindelijk was de eindstand 12-3 in het voordeel van Twente. Heracles heeft in ieder geval laten zien dat door hard werken je best ver kan komen.

Volgende keer moeten we aan de wedstrijd beginnen zoals we hem vandaag geeindigd zijn. Dan gaan we nog mooi voetbal zien van Heracles!